Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Preview Metropolitní divize: Philadelphia Flyers

Preview Metropolitní divize: Philadelphia Flyers

Letci platí už několik sezon za největšího rivala Rangers. Vzájemné duely jsou pořádně vyhecované na ledě i v hledišti. To se rozhodně nezmění ani po rozšíření divize. Flyers budou chtít za každou cenu napravit minulý ročník, který pro ně byl velkým zklamáním. Skončili na 10. místě v konferenci, šest bodů za postupovou hranicí pro play off. Napravovat reputaci si ale budou v ještě těžší divizi. S Rangers se v následující sezoně utkají čtyřikrát.


Kalendář vzájemných zápasů pro nadcházející sezonu:

24. října Flyers - Rangers
12. ledna Rangers - Flyers
1. března Flyers - Rangers
26. března Rangers - Flyers


Jaké byly vzájemné duely v minulém ročníku?

Během výlukou ovlivněné sezony na sebe týmy narazily pětkrát, přičemž třikrát slavili vítězství Rangers. Jezdci opanovali jedenáct z posledních třinácti duelů hraných proti Letcům. Přesně 24. ledna Rangers na ledě Philadelphie prohráli 1:2, i když Henrik Lundqvist jedenatřicetkrát úspěšně zasáhl. O pět dní později skončilo utkání v MSG také 2:1, tentokráte se ale radovali tehdy ještě svěřenci Johna Tortorelly. Na začátku března Jezdci doma vyhráli 4:2. Na konci tohoto měsíce pak zvládli i střetnutí ve Wells Fargo Center a zvítězili poměrem 5:2. Série zápasů ze základní části skončila 16. dubna, kdy Letci před svými fanoušky vyhráli 4:2.


Kdo k Flyers přišel a kdo odešel?

Příchody: Vincent Lecavalier, Mark Streit, Ray Emery, Kris Newbury
Odchody: Danny Briere, Ilja Bryzgalov, Simon Gagne, Ruslan Fedotěnko
Flyers využili možností dvou výkupů ze smluv a zbavili se trochu zvláštního brankáře Iljy Bryzgalova a stárnoucího Briera. Za ušetřené peníze mohli podepsat volného Marka Streita a hlavně Vincenta Lecavaliera, jenž se výkupu dočkal pro změnu v Tampě. Odchod Bryzgalova i Briera se dal očekávat. Příchod Streita byl dobrou volbou zejména kvůli přesilovkám, je tu však otázka, zda mu Letci nedali až příliš tučnou smlouvu. Philadelphia vyhrála loterii, kde byl jackpotem Lecavalier. Jeho přítomnost bohatě vykompenzuje odchody Briera, Gagneho a Fedotěnka. Vincent bude motivovaný a navíc má stále co ukázat. Poslední tři sezony měl však zdravotní problémy. Flyers také podepsali brankáře Raye Emeryho, jenž bude se Stevem Masonem bojovat o pozici jedničky v brance. Emery přichází po skvělé sezoně strávené v Chicagu, ve Philadelphii jistě vyjde ze stínu Coreyho Crawforda a ukáže své umění.


Co můžeme čekat od Flyers?

Letci můžou, a pravděpodobně taky budou, dávat góly. Otázkou však je, zda dokážou udržet puk mimo vlastní svatyni. Odpověď leží daleko, odhalí ji vlastně až fakt, zda tým postoupí do play off. Philadelphia loni nastřílela 133 branek a byla v této statistice na sedmém místě v konferenci, na devátém v celé lize. Jenže byla zároveň osmým nejhorším mančaftem v soutěži, co se inkasovaných gólů týká. Letci dostali o osm branek víc, než dokázali sami nastřílet. I proto není divu, že milovník Discovery Bryzgalov musel přes palubu. Ale tohle je ve Philadelphii trvanlivá otázka. Kdo bude spolehlivě zastavovat puky? Příchod Emeryho by mohl konečně tento problém vyřešit.

Jak už je napsáno výše, Flyers podepsali Streita, protože je to velice solidní bek. Hlavní výhodu ale jistě spatřují v jeho hře při přesilovkách. Spolu s Kimmo Timonenem vytvoří velmi nebezpečný přesilovkový pár. Ale jen tihle dva nepomůžou k tomu, aby Letci neinkasovali tak laciné góly jako loni. Ostatní beci budou muset hodně pozvednout úroveň své hry. Flyers budou hodně nebezpeční z útoku, možná z něj půjde až strach. Claude Giroux je na vrcholu kariéry. Jakub Voráček je výborný forvard. Do toho všestranný Wayne Simmonds, zrající Sean Couturier, do formy se vrátivší Scott Hartnell a hvězdný Lecavalier


Koho se vyplatí sledovat podrobněji?

Jakub Voráček: Nejenže Voráček dospěl v hráče NHL, stal se hlavním trnem v patě Rangers. Loni skončil v top 10 celé ligy ve statistice vstřelených branek, nechyběl v top 20 v kanadském bodování. Byla to jeho první sezona, ve které nastřílel přes dvacet gólů. Voráček se změnil ve velkou útočnou sílu, což jasně předváděl právě proti Jezdcům. V loňských pěti vzájemných duelech dal čtyři góly a k tomu přidal tři asistence.
Ryan Callahan: Kapitán Cally prostě miluje zápasy proti Philadelphii. Byl podobně produktivní jako Voráček – proti Philly zaznamenal pět bodů v pěti mačích. Nejen loni ale lezl obráncům Letců na nervy. Za svou dosavadní kariéru nastoupil proti Flyers 32x, během nich nastřádal pětadvacet bodů. Nezapomenutelnou byla noc 6. března 2011. Tehdy Callahan v MSG proti Flyers létal po ledě jako obláček a vstřelil čtyři góly, ke kterým přidal ještě jednu asistenci. Není to ale jen o bodech, Cally je proti Flyers hodně vášnivý. Naposledy 29. ledna skončila roztržka mezi ním a Maxem Talbotem zraněným ramenem, se kterým po sezoně musel pod kudlu. Kvůli tomu také přijde o začátek blížícího se ročníku.

Platnost uložené stránky vyprší: 29. 3. 2024 08:27:23