Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Lundqvist Vezinovu trofej neobhájil, skončil druhý

Lundqvist Vezinovu trofej neobhájil, skončil druhý

Henrik Lundqvist nedosáhl podruhé v řadě na cenu pro nejlepšího gólmana ligy, když toto ocenění získal na sobotním galavečeru Sergej Bobrovskij z Columbusu. Švédský brankář v hlasování generálních manažerů z celé ligy obsadil nakonec druhé místo, třetí skončil Anti Niemi ze San Jose. Lundqvist byl mezi nejlepší tři gólmany NHL nominován popáté za osm sezon, které působí v Severní Americe. Trofej naposledy obhájil Martin Brodeur, který ji vyhrál v letech 2007 a 2008.
Král Henrik zároveň skončil na 23. místo v hlasování o Hartovu trofej pro nejužitečnějšího hráče NHL, Dan Girardi byl v hlasování o Norrisovu trofej pro nejlepšího obránce na 22. místě. Jinak hráči Blueshirts po letošní nepříliš povedené sezoně nezaujali. Projevil se tak výkonnostní propad oproti předchozí sezoně. Bude jistě zajímavé sledovat, zda hráči Jezdců o sobě dají více vědět v příští sezoně, kdy lze čekat, že by pod Alainem Vigneaultem měli hrát více ofenzivně.

Letošní zkrácený ročník nepřinesl žádné rekordy ani na poli rekordů klubových. Vliv na to ovšem mělo i zkrácení ročníku na 48 zápasů. Derek Stepan i během této doby stihl vstřelit šest vítězných gólů, což pokud by stejné tempo udržel v plnohodnotné základní části, by znamenalo 10 vítězných branek a překonání klubového rekordu, který z loňské sezony drží Ryan Callahan například ještě spolu s Markem Messierem, který devíti vítězných gólů dosáhl v sezoně 1996/97. Pokud by se hrála celá základní část, vlastní klubový rekord mohl překonat také Henrik Lundqvist, který ve zkráceném ročníku odchytal 2575 minut, což by odpovídalo 4399 minutám v nezkrácené sezoně. Podrobnou tabulku ke klubovým rekordům naleznete v této sekci našeho webu.

Video ukazující nejlepší zákroky Lundqvista z poslední sezony i těch minulých

Platnost uložené stránky vyprší: 28. 3. 2024 13:48:00