Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Velcí rivalové znovu proti sobě. Poprvé od dramatické série v loňském play off

Velcí rivalové znovu proti sobě. Poprvé od dramatické série v loňském play off

Poprvé od loňského dramatického finále Východní konference na sebe narazí týmy New York Rangers a New Jersey Devils. Ďáblové dostanou v noci na zítřek našeho času výhodu domácího prostředí. Jezdci vyjedou za řeku Hudson s pozměněným týmem. Včera totiž úřadoval generální manažer Glen Sather, což vyústilo například v odchod Mikea Ruppa do Minnesoty za jiné dva hráče. Další „čachry“ s hráči proběhly v rámci organizace, když někdo zamířil na farmu a opačně. Zkrátka, znovu existuje hned několik důvodů, proč se na tenhle zápas těšit a dívat.
Rangers v pondělí zrealizovali první obchod v průběhu zkrácené sezony. Robustního útočníka Mikea Ruppa poslali do Minnesoty za Darrolla Poweho a Nicka Palmieriho. Zatímco druhý jmenovaný si to okamžitě namířil k farmářskému týmu do Connecticutu, Powe přiletěl přímo do New York City a připojil se prvnímu týmu, přičemž už dnes by měl nastoupit právě do zápasu s Devils. Už v dresu Rangers se tak bude Powe pokoušet o premiérový gól v sezoně, zatím se totiž střelecky neprosadil. V minulé sezoně skončil druhý mezi útočníky NHL v počtu zblokovaných střel (91). Je také známý jako skvělý hráč pro oslabení. V současné době běží Poweovi tříletý kontrakt, kdy z platového stropu ukrojí něco málo přes milion. Smlouva vyprší po příští sezoně.

To ale nebyly jediné změny. Do prvního týmu byl z farmy povolán útočník a jednička draftu z roku 2011 J.T. Miller a také Brandon Mashinter, jenž přišel do organizace v polovině ledna ze záložního týmu San Jose, kam si to pro změnu namířil Tommy Grant. Po povolání Millera a Mashintera bylo jasné, že někdo musí na farmu. Černý Petr v tomto ohledu padl na Benna Ferriera. Dnes už se žádné změny v kádru Jezdců neočekávají. Stu Bickel tedy pravděpodobně znovu zamíří do obrany, protože ve čtvrtém útoku se můžeme těšit na Millera, Powea a Mashintera. Podle některých novinářů může v nejbližších dnech dojít k odeslání zraněného Chrise Kreidera na farmu.

Kreider se včera zúčastnil tréninku Rangers, stejně jako Ryan Callahan. Oba na sobě měli slušivé žluté bezkontaktní dresy. Callahan bude podle svých slov připraven hrát za sedm až deset dní. Výše zmíněné spekulace novinářů o možném poslání Kreidera do Connecticutu včera přiživil trenér John Tortorella, jehož se žurnalisté zeptali, zda bude mít Chris Kreider po svém uzdravení jistotu místa v sestavě. „Ne,“ vyštěkl Torts. Nejsem si jistý, co bude se sestavou. S ním a jinými lidmi.“ Jen o pár chvil později proběhl trejdy a výměny mezi prvním týmem a farmou. Kreider tedy možná bude zanedlouho zase farmářem.

S Devils se Rangers utkají v základní části celkem čtyřikrát. Není pochyb o tom, že vždy půjde o vyhrocené utkání. K tomu přispěje i loňské play off. Přesně 25. května vstřelil v prodloužení gól Adam Henrique a poslal tím po šesti zápasech Devils do finále Stanley Cupu. V tomto ročníku se zatím jen těžko odhaduje, jak Rangers zahrají. Minulý týden tým Johna Tortorelly na svém ledě prohrál 0:3 s Pittsburghem a kouč bez skrupulí řekl, že jeho ovečky předvedly šílený výkon. Jen o dva dny později ale Jezdci zvítězili 3.2 v Tampě, tedy na ledě v té době vedoucího týmu konference. V Tampě pomohl k výhře gólman Martin Biron, dnes už by měl být v brance znovu Henrik Lundqvist.

Devils vyhráli první tři zápasy v sezoně, pak ale přišla prohra s Montrealem a poté ještě další tři. Teď jsou ale Ďáblové přeci jen v lepší náladě, protože v neděli vyhráli na ledě Islanders 3:0. Všechny branky padly v poslední pětiminutovce. Dvakrát se prosadil Steve Bernier, David Clarkson se trefil do prázdné branky. Gólman Johan Hedberg potřeboval dvaadvacet zásahů k prvnímu čistému kontu v sezoně. Devils včera měli kvůli nabitému kalendáři na programu jen dobrovolný trénink, kterého se zúčastnilo pouze sedm hráčů.

Platnost uložené stránky vyprší: 29. 3. 2024 12:03:12