Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Rangers připraveni na cestu za pohárem. Výluka bude na kempu asi zakázané slovo

Rangers připraveni na cestu za pohárem. Výluka bude na kempu asi zakázané slovo

Kolektivní smlouvy dohodnuta. Na první pohled a poslech to možná vypadá, že zainteresovaní lidé z NHL a NHLPA za sebou mají pořádně náročnou šichtu. Jenže to nejnáročnější na všechny teprve čeká. V kancelářích musí smlouva dostat písemnou podobu, pak se musí podepsat, je nutné vymyslet herní plán a hlavně, na co fanoušci čekají ze všeho nejvíc, musí se sjet hráči ke svým týmům, aby následně mohly odstartovat tréninkové kempy. Na ten se chystají i Rangers. A pak přijde to nevysilující pro samotné hráče – zkrácená sezona, ve které bude ztráta každého bodu bolet.
Spousta celků NHL teď řeší logistiku některých svých oveček, které se v době výluky angažovaly v jiných týmech. Rangers takové starosti nemají. Před pár dny dorazil z rodného Švédska, kde osamoceně trénoval, do New York City Henrik Lundqvist. To byl poslední Ranger, jenž pobýval v Evropě. Už před několika týdny se ze svých misí vrátili všichni ostatní, kteří si výluku vyplňovali hraním v jiných soutěžích.

Co se týče Rangers, přípravný kemp na zkrácenou sezonu jim začne buď ve středu, nebo v pátek tohoto týdne. Vše záleží na procesu ratifikace nové kolektivní smlouvy. Není pochyb o tom, že náročný kouč John Tortorella poučí své ovečky, že odložený start sezony nesmí nijak poznamenat jejich zaměření na Stanley Cup. Ani loni, kdy měli Jezdci nejen díky začátku ročníku odehrávajícím se v Evropě, nesměly z úst nikoho vyjít žádné výmluvy. Někteří novináři si dokonce myslí, že přísný trenér dokonce zakáže hráčům, aby při zahájení kempu s novináři o výluce mluvili.

„Přípravný kemp bude stejný jako vždycky. Jsem si jistý, že se na něm nebude mluvit o výluce,“ řekl listu New York Post Brad Richards. „Bude mít přímočarý směr, jen pohled dopředu, prostě tak, jak to známe.“ Na tým čeká neskutečné množství práce v rámci přípravného kempu, které ale bude potřeba zvládnout jen v pár dnech. „Všichni víme, co od Tortse očekávat. Budeme připraveni do toho hned šlápnout,“ pokračoval Richards.

Rangers, kteří ještě musejí také podepsat novou smlouvu s chráněným volným hráčem Michaelem Del Zottem, pravděpodobně pozvou do kempu 24 až 25 hráčů. Alespoň to odhadují zámořští experti. Předpokládá se, že pozvánku obdrží útočník Marek Hrivik, jenž na farmě udivuje skvělými výkony. Stejně tak by prý mohly být v následujících dnech potěšeni Matt Gilroy a Micheal Haley. Kempu se samozřejmě zúčastní i Chris Kreider, jenž se v minulé sezoně připojil k Rangers až v play off poté, co bostonskou univerzitu dovedl na vrchol v její soutěži. V NHL pak na sebe poutal pozornost, protože se s přechodem vyrovnal naprosto bez problémů. Letos však zatím tápe. Prostředí farmy v Connecticutu mu možná až tak nesvědčí.

Ale na co se snad všichni kolem Rangers těší úplně nejvíc – se svým novým týmem si konečně stoupne na led Rick Nash, jenž v létě přišel z Columbusu. Bude muset zvládnout obrovský tlak vycházející hned z několika stran. Právě Nash by měl podle mnohých poslední součástkou stroje, který by měl dojít pro Stanley Cup. V útoku Nash, Gáborík, Richards, obětavý kapitán Callahan. V obraně Girardi, Staal, McDonagh a další. V brance pak Henrik Lundqvist, jenž všechny posadil na zadek úžasným výkonem při charitativním utkání na pomoc obětem hurikánu Sandy. Záda mu pochopitelně bude krýt spolehlivý Martin Biron.

Už před několika týdny se na webu objevil článek pojednávající o výluce a zdravotním stavu hráčů Rangers. Autor tehdy měl jasno – pokud NHL začne v lednu, Rangers na tom hodně vydělají. Hned několik Jezdců totiž trápily zdravotní problémy. Třeba Marián Gáborík musel v létě podstoupit operaci ramene a předpokládalo se, že bude moci hrát až kolem Vánoc. Teď už je zcela zdravý. Neduhy museli doléčit i Rick Nash, Carl Hagelin nebo Ryan McDonagh. Ti všichni předčasně ukončili působení v Evropě a vrátili se do NYC doléčit svá zranění. Všichni už by měli být zcela v pořádku. Nezbývá, než věřit, že redaktor měl pravdu a lednový start přinese Rangers jen výhody.

Platnost uložené stránky vyprší: 29. 3. 2024 09:57:58