Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Rangers pomáhají po řádění hurikánu Sandy. Největším hrdinou je Richards

Rangers pomáhají po řádění hurikánu Sandy. Největším hrdinou je Richards

I v době výluky NHL si fanoušci nejrychlejší kolektivní hry budou moci na území Severní Ameriky užít kousky v podání hvězd slavné soutěže. I když se jedná jen jeden zápas, jistě akci přivítají. Tuto sobotu se v Atlantic City koná charitativní zápas, jehož výtěžek poputuje k lidem postiženým nedávným hurikánem Sandy. Celou záležitost s názvem Operation Hat Trick zorganizoval Todd Fedoruk, bývalý hráč Philadelphie. Na ledě se proti sobě postaví opravdové hvězdy. Kapitánem NY Teamu bude Brad Richards, jenž se po hurikánu angažuje při pomáhání jiným v obrovské míře. Druhý tým s názvem Philly Team povede Scott Hartnell. V jedné bráně stane Henrik Lundqvist, který kvůli akci přiletěl ze Švédska. Ale to je jenom zrnko v obilném silu. Přečtěte si, co hurikán Sandy udělal s hokejisty Rangers. Proměnil je totiž doslova v hrdiny. Zejména pak Brada Richardse.
Brad Richards je synem rybáře z Prince Edwars Island. K New York Rangers se připojil teprve před sedmnácti měsíci, už se ale cítí být plnohodnotným Newyorčanem se vším všudy. Ve dnech po hurikánu Sandy byl podle zámořských médií k vidění jako dobrovolník v nejvíce zasažených částech města. Nakonec zorganizoval na Staten Islandu, městské části New York City, akci pro děti. Té se zúčastnili například Marián Gáborík, Ryan Callahan, Steve Eminger a další z kabiny Rangers. Není proto divu, že nápad Todda Fedoruka na charitativní zápas kvitoval.

Zítra pomůže tomu, aby se k rodinám, kterým se Sandy vyloženě pomstila, dostaly nějaké finanční prostředky. Už jsou známy sestavy obou mužstev, která proti sobě v Boardwalk Hall v Atlantic City nastoupí. Fanoušci se mohou těšit na brankářský souboj mezi Henrikem Lundqvistem a Martinem Brodeurem. Na led vjedou i další obrovské hvězdy. Třeba Steven Stamkos, Daniel Alfredsson, Corey Perry a spousta dalších.


Sestavy týmů pro sobotní charitativní duel:


Tým Brada Richardse (NY Team):

útočníci: Brad Richards, Bobby Ryan, Corey Perry, Ville Leino, Jeff Halpern, James Neal, Brian Boyle, Matt Martin, Taylor Pyatt
obránci: Dan Girardi, Marc Staal, Steve Eminger (čtvrtého obránce tým ještě shání)
brankář: Henrik Lundqvist


Tým Scotta Hartnella (Philly Team):

útočníci: Steven Stamkos, Wayne Simmonds, Daniel Carcillo, Scott Hartnell, Simon Gagne, Justin Williams, David Clarkson, James van Riemsdyk, Jody Shelley, Steve Downie
obránci: Kimmo Timonen, John Carlson, Braydon Coburn, Andy Green
brankář: Martin Brodeur

Z novinových článků v zámoří prší nadšení a jejich autoři jsou si jisti tím, že tohle bude ten nejlepší hokejový zápas v Severní Americe v době výluky. Výtěžek půjde k americkému Červenému kříži, fondu Empire State a k fondu New Jersey Hurricane Sandy Relief Fund. Několik profesionálních klubů z postižené oblasti uspořádalo charitativní akce. Tahle ale bude první, kterou mají na bedrech vyloženě hráči. Žádná organizace ze strany ligy nebo konkrétních klubů.

Richards bydlí ve čtvrti TriBeCa a jeho byt unikl řádění Sandy. Pomáhání ostatním bere jako samozřejmost. „Chceme naši práci použít jako pomoc pro ty, kteří ji opravdu potřebují. Přijeli sem hráči z celé Severní Ameriky i z Evropy. To všechno, aby udělali něco, na čem jim záleží,“ řekl Richards k sobotnímu zápasu. „Miluju život v New Yorku, miluju celou tuhle oblast. Je skvělé, že člověk může nějak pomoci.“

Pokud byste chtěli vidět nějakou Richardsovu fotografii z doby před pár týdny, kdy pomáhal v ulicích Big Apple odklízet následky hurikánu, máte smůlu. Hvězdný hokejista se snažil, aby ho vůbec nikdo nepoznal. A vyšlo mu to. Na internetu se objevila pouze informace o tom, že dělal dobrovolníka. Absolutně odmítá mluvit o své práci, kterou absolvoval po hurikánu. Když ho novinář The New York Times žádal tento týden o rozhovor, souhlasil za podmínky, že žurnalista se nebude jakkoli zajímat o jeho dobrovolnickou práci.

Ti, kteří pracovali po Richardsově boku, jsou o něco otevřenější. Matthew Long, bývalý městský hasič, přišel o svůj domov v Breezy Point, v městské části Queens. Zakrátko zjistil, že mu chce Richards pomoci. Long mu řekl, že jeho dům už je neopravitelný, ale mohli by zachránit ještě několik okolních. „Brad mi řekl: Já chci přijít a pomoci. Nebudu mít na sobě nic se znakem Rangers, nebudou mě pronásledovat média.“

Ale to ještě nebylo všechno. Richards přišel s Mariánem Gáboríkem a Stevem Emingerem. Všichni makali na tom, aby pomohli v oblasti, kde občany bouře dohnala na pokraj sil a šílenství. Pak se Richards zeptal, zda má ještě přijít. Long tedy uspořádal jakousi výpravu do další části města k jiným domům. „Mluvili jsme spolu o životě v New Yorku, jak moc to tu miluje a že by tu chtěl zůstat navždy,“ prozradil Long.

Minulý týden Richards pomáhal na Staten Islandu při akci, o níž je řeč výše. Richards s sebou vzal spoluhráče a hodina znamenala 14 tisíc dolarů pro potřebné. Po této akci Richards, Eminger, Gaborik, Hagelin, Girardi a Callahan šli do jednoho z brooklynských podniků, který vlastní bratr právě Matthewa Longa. Hráči tam při jiné akci na pomoc postiženým hurikánem sloužili jako barmani. Podnik byl nabitý, hokejisté zůstali na svých postech do půlnoci a kasa přetékala penězi. Celkem to vyneslo dalších patnáct tisíc dolarů.

„Abych byl upřímný, bylo to neuvěřitelné. V baru bylo tak plno. Kluci celou dobu pracovali po boku zkušených barmanů. K tomu rozdávali autogramy a potřásali si rukama s těmi, kdo je přišel pozdravit a prohodit pár slov. V baru znělo: Let’s go, Rangers, nebo My chceme pohár. Nezapomenutelný večer,“ řekl Matthew Long.

Tak co, jste pyšní na to, komu fandíte?

Platnost uložené stránky vyprší: 29. 3. 2024 15:23:42