Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Lundqvist za Frölundu zatím hrát nebude. Čeká, jak to dopadne v zámoří

Lundqvist za Frölundu zatím hrát nebude. Čeká, jak to dopadne v zámoří

Švédský deník Aftonbladet včera přišel se zprávou, že Frölunda nakonec Henrika Lundqvista po dobu neangažuje. Zatím. Jen o pár hodin později sám King Henrik vše potvrdil v krátkém videu zveřejněném na oficiálních stránkách svého mateřského klubu. V zámoří mezitím proběhlo další jednání, které přineslo buď posun k odstartování soutěže, nebo k úplnému zrušení ročníku.
„Naše společné rozhodnutí zní, že bych v nejbližší době neměl za Frölundu nastoupit,“ řekl Lundqvist jasně ve videu. Mnoho fanoušků Frölundy už přitom hvězdného gólmana viděli v brance týmu. Spekulacím pak nahrál sám Lundqvist, když v sobotu ráno přiletěl do Švédska s celou rodinou a obrovskou bagáží.

Ředitel Frölundy Anderz Larqvist médiím řekl, že to rozhodně není aktuální téma. O startu Lundqvista by prý uvažoval jen v takovém případě, že by se zranil jeden z gólmanů týmu. V příštích týdnech se Lundqvist zkrátka v dresu Frölundy neobjeví. V zámoří však pokračují jednání, včera bylo jedno klíčové. Pokud NHLPA na návrh NHL kývne, měla by se liga rozjet už 2. listopadu a zkrácená základní část by měla obsáhnout všech dvaaosmdesát zápasů. Pokud NHLPA odmítne, ročník bude úplně stornován.

To je ale momentálně jen úroveň spekulací. Lundqvist řekl, že stále čeká, jak se situace v Americe vyvrbí. „Teď je tak nejisté, kdy NHL začne, a já si myslím, že pro mne, Frölundy i Rangers bude nejlepší, když ještě počkám a uvidíme, co se stane v několika příštích týdnech. Ale přemýšlel jsem o tomhle téměř měsíc každý den. Musíme teď počkat. Doufám, že to fanoušci pochopí,“ dodal Lundqvist. Pokud však NHLPA návrh odmítne, pak si za Frölundu zahraje téměř jistě.

Platnost uložené stránky vyprší: 28. 3. 2024 16:57:35