Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Nieves, Andersson a Spelling - další výběry letošního draftu

Nieves, Andersson a Spelling - další výběry letošního draftu

Po pátečním výběru Bredy Skjeie, pokračoval v sobotu výběr mladíků jednotlivými kluby dalšími šesti koly. Jezdci do něj vstupovali s volbami č. 59, 89 a 119, ale nakonec po výměnách s Nashvilem, nejprve výměna 3. kola do Nashvillu za výběr v tomtéž kole v roce 2013 a poté zisk výběru v 5. kole z Nashvillu za výběr v 5. kole v roce 2013, to byly výběry v pořadí 59, 119 a 142.

Na konci 2. kola na 59 pozici byl vybrán centr nebo levé křídlo z Kent High School v Connecticutu Cristoval Nieves. Předpovědi říkali, že Cristoval bude vybrán na konci 1. nebo na začátku 2. kola, ale když byl k dispozici i pro výběr Jezdců vedení neváhalo a obléklo na něho dres s nápisem Rangers. Nieves je vysoký 191 cm, ale i přes tuto výšku je velmi dobrým a rychlým bruslařem. Má šikovné ruce a výborné vedení puku a to ve velké rychlosti. Je velmi hokejově chytrý a má přehled ve hře. Musí nutně zesílit a nabrat hmotnost, jelikož jeho 84 kg nemůže stačit na přechod mezi profesionály. V tom by mu měl pomoci přechod na Universitu v Michiganu a očekává se, že zde zůstane minimálně 3 další sezóny.

Napsali oněm:

David Burstyn, McKeen’s Hockey
Bruslení je jeho největší zbraň, všechny jeho aspekty má na úrovni hráčů NHL. Zarážející je stagnace ofenzivní produkce v druhém roce na střední škole. Do své hry musí zapracovat fyzickou hru kolem hrazení a před brankou a výrazně zlepšit střelbu.

The Scouting Report
Nieves je dobrý bruslař a je velmi těžké jej zastavit, pokud nabere plnou rychlost. Je ofenzivně šikovný a dobře vytváří střelecké příležitosti, ale vše proti slabší konkurenci. Pokud dá všechny své přednosti dohromady, měl totéž zvládnout i na vyšší úrovni.

Bruins Draft Watch
Má vynikající vyhlídky hrát jednou NHL, předurčují ho k tomu jeho postava, bruslení a útočné dovednosti. Vynikající bruslař s velkým zrychlením a hbitosti je často nezastavitelný. Vynikající v práci s holí a jistý s pukem na holi. Zdá se, že je dost kreativní pro tvorbu hry v útočné třetině.

Ve 4. kole celkově jako 119. V pořadí byl vybrán obránce ze Švédska Calle Andersson. Je vám jméno Andersson povědomé, nepletete se, obránce Peter Andersson odehrál v letech 1992-94 39 utkání v dresu Jezdců a Calle je jeho syn. Peter nastoupil k 8 utkáním i v základní části sezóny 93-94, kdy Jezdci naposledy vyhráli Stanley Cup.

Calle má velmi dobré fyzické předpoklady výška 188 cm a hmotnost 94 kg. Letos odehrál již druhou celou sezónu v juniorské nejvyšší soutěži ve Švédsku a letos se velmi výrazně prosadil bodově. Jako obránce si připsal 36 bodů (12+24) v 49 zápasech. Hodnotit ho jinak než jako ofenzivního zadáka a specialistu na přesilové hry nejde. V defenzivě není tak dokonalý a potřebuje zlepšit bruslení, pokud to ale dokáže, může myslet na hru v nejvyšší soutěži dospělých ve Švédsku.

Co o něm napsali:

Ellite prospect
Andersson měl velmi dobrou sezónu v juniorské soutěži ve Švédsku, byl jedním z nejproduktivnějších obránců a patřil i do výběru své země do 18. let. Jako „puk moving defensman“ je nad průměrný a má velmi dobrá rozhodnutí, která vedou k protiútokům. Stále musí zlepšovat své bruslení a defenzivní dovednosti.

Corey Pronman
Calle je další výběr vedení jezdců v čele s Girdie Clarkem, který pokračuje ve výběru velkých obránců.

V 5. kole jako 142. celkově vybralo vedení klubu pravé křídlo z Dánského Herningu Thomase Spellinga. Thomas nastupuje už tři sezóny v nejvyšší dánské soutěži a stále se zlepšuje, letos jsou jeho čísla vzhledem k věku minimálně zajímavá 33 utkání 21 branek a 16 asistencí. V play off pak přidal v 17 utkáních 10 branek a 10 asistencí a stal se hvězdou dánské elitní soutěže. Dobré výkony předváděl u v dresu reprezentace své země do 20 let, kde odehrál 17 utkání s bilancí 14 kanadských bodů. Mnoho informací o tomto hráči není a tak doplním ještě jeho výšku 183 cm a hmotnost 80 kg. V příští sezóně bude hrát švédskou nejvyšší soutěž za Rogle BK.

Platnost uložené stránky vyprší: 29. 3. 2024 12:52:56