Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Mats Zuccarello: Je to smutné, ale je čas na změnu

Mats Zuccarello: Je to smutné, ale je čas na změnu

Konec spekulací, už je jasné a oficiální, že útočník Mats Zuccarello Aasen opouští newyorské Rangers, v jejichž dresu dostával na svůj vkus až příliš málo prostoru, a míří do ruského Magnitogorsku. Sám hokejový útočník to přede dvěma dny potvrdil norskému listu Vergens Gang. V Metallurgu podepsal roční smlouvu, která obsahuje opci na ročník 2013/2014 a také takzvanou NHL out klauzuli, která dává Zuccarellovi možnost na návrat do slavného manhattanského celku. Metallurg původně oznámil na svých webových stránkách minulý týden, že si forvarda pojistil na dva roky. Tehdy však Zuccarello informaci popřel s tím, že jde jen o snůšku spekulací.
Dnes už „norský Frodo“ mluví úplně jinak. „Je neuvěřitelně smutné, že musím opustit Rangers. Ale zažil jsem tam dva skvělé roky, byl to sen,“ řekl Zuccarello listu Vergens Gang. „Měl jsem pocit, že je čas na změnu. Bude to KHL a Magnitogorsk.“ U otázky, zda byla na stole nějaká nabídka od jiného klubu NHL, či zda se dokonce nevyjádřil o možném pokračování spolupráce generální manažer Rangers Glen Sather, byl Zuccarello skoupý na slovo.

Teď už se těší na novou štaci. „Bude to vzrušující. Je to dobrá liga. Těším se na hraní za Magnitogorsk. Je to tým, který vyhrává. Pro mě je to začátek něčeho úplně nového,“ pokračoval hokejista, kterého čeká stěhování do města s ani ne půl milionem obyvatel. V pátek se Zuccarello rozloučil s fanoušky Rangers prostřednictvím Twitteru. „Bylo skvělé hrát před vámi. Děkuju vám. Budete mi chybět. Jste nejlepší.“ Pro své spoluhráče pak na sociální síti vzkázal: „Pokračujte v tom, co děláte. Přeju vám do budoucna jen to nejlepší.“

Platnost uložené stránky vyprší: 29. 3. 2024 07:11:14