Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Tohle jsem si užil, řekl Hagelin. Na ASG vyhrál soutěž o nejrychlejšího bruslaře

Tohle jsem si užil, řekl Hagelin. Na ASG vyhrál soutěž o nejrychlejšího bruslaře

Dovednostní soutěže. To byl sobotní program v ottawské hale Scotiabank Place. Událost, která se již tradičně koná vždy den před samotným Utkáním hvězd, fantasticky vyšla útočníkovi Rangers Carlu Hagelinovi. Ten se stal nejrychlejším bruslařem a připsal si tak do svého životopisu velký úspěch. Hagelin se mohl radovat i po skončení celé akce, protože tým Daniela Alfredssona, jehož je součástí, porazil výběr Zdena Cháry jednoznačně 21:12. Jediným poraženým Rangerem se tak včera stal Marián Gáborík.
Ve finále soutěže o nejrychlejšího bruslaře porazil Carl Hagelin dalšího nováčka Colina Greeninga. S ním svedl opravdu dramatický souboj. Naposledy se z organizace Rangers podařilo vyhrát tuto disciplínu v roce 1993 Mikeu Gartnerovi. „Tohle byl skvělý večer. Bylo úžasné pohybovat se tu kolem hráčů, které jsem sledoval, když jsem hokejově rostl. Opravdu jsem si to užil,“ řekl s úsměvem na rtech Hagelin.

Také další hráč Rangers a Hagelinův víkendový spolubojovník Henrik Lundqvist se předvedl v parádní formě a pomohl výběru Daniela Alfredssona k triumfu. Švédský gólman nastoupil ve vyřazovacích nájezdech a znovu ukázal, jak výborný ve svém oboru je. Během této disciplíny čelil sedmi nájezdům, přičemž se šesti si poradil. V prvním kole nájezdů lapil pokusy Colina Greeninga, Pavla Dacjuka a Coreyho Perryho. Nestačil na Jevgenije Malkina. Toho si ovšem vychutnal v kole druhém, ve kterém se také představil. V něm chytil všechny tři nájezdy, a to od zmíněného Malkina a dále pak od Jaromea Iginly a Kimmo Timonena.

Obránce Dan Girardi posloužil v Alfredssonově týmu jako nahrávač Jasona Spezzy a Henrika Sedina v přesnosti střelby a i on se tak podílel na triumfu. Jako kůl v plotě si tak možná připadal Marián Gáborík. Jeho tým dostal pořádný nářez. Gáborík zkoušel v soutěži šikovnosti a pohotovosti přesnou střelbu a pak nastoupil ještě do vyřazovacích nájezdů, ve kterých jeho jediný pokus zlikvidoval Brian Elliot. „Byla to zábava pro hráče i fanoušky. Bylo úžasné vidět, jak vítězí Carl. Jsem za něj opravdu šťastný,“ pochválil Gáborík Hagelina.


Henrik Lundqvist se připravuje na nájezdy. | foto: Getty Images


Dan Girardi se právě chystá na své první vystoupení u příležitosti All-Star Game. | foto: Getty Images


A je to! Carl Hagelin je nejrychlejším bruslařem. | foto: Getty Images


Trefa! Marián Gáborík při střelbě na terče v soutěži pohotovosti a šikovnosti. | foto: Getty Images


Lundqvist právě famózním způsobem zlikvidoval nájezd Jevgenije Malkina. | foto: Getty Images

Platnost uložené stránky vyprší: 19. 4. 2024 02:59:51