Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Marc Staal smí začít pozvolna trénovat

Marc Staal smí začít pozvolna trénovat

Marc Staal, kterého trápí bolesti hlavy po otřesu mozku, navštívil v úterý lékaře Roberta Cantua. Známý specialista prohlédl obránce New York Rangers ve své bostonské ordinaci a na konci schůzky dal Staalovi souhlas k zahájení lehké fyzické aktivity. Informaci dnes přináší na svých internetových stránkách deník New York Post. Poslední měsíc čtyřiadvacetiletý bek na doporučení již zmíněného doktora jen odpočíval. Teď tedy zase začne své tělo trochu namáhat. Stále není jisté, zda Staal bude vůbec schopný zasáhnout do hry ještě v této sezoně.
Vedení klubu informaci známého listu nepotvrdilo ani nevyvrátilo a prý nebude vydávat žádné oficiální zprávy o hráčově zdraví v průběhu léčebného procesu. Organizace ostatně mlží ohledně zdravotním stavu Marca Staala od samého počátku jeho problémů. Veřejnost dlouho nevěděla, že hokejista je po otřesu mozku. Nejvíce se tisk celé záležitosti začal logicky věnovat až během přípravného kempu Rangers.

Staal tehdy přiznal, že má velké problémy vždy poté, co absolvuje trénink. Pár hodin po fyzické námaze ho vždy doslova skolily obrovské bolesti hlavy a paralyzovaly ho na celé odpoledne. Taková muka zažíval celé léto. Nejdříve doufal, že se bolesti postupně vytratí, jenže to se nestalo. Obránce sice prošel bez problémů prvními dvěma dny kempu, ale pak se všechno vrátilo do starých „bolestivých“ kolejí. Trenéři i lékaři týmu věřili, že Marc Staal nastoupí k prvním zápasům nového ročníku ve Stockholmu, Staal se místo toho obklopil armádou lékařů a podstoupil třeba i léčbu akupunkturou a nechal si píchat kortizonové injekce.

Povolení k lehké fyzické aktivitě je malý krůček. Během uplynulého měsíce plného sezení tedy Staalovi nic nebylo, je však otázkou, jak tělo zareaguje na návrat k lehoučkému tréninku. Protože se list horko těžko dostal k výše zmíněné informaci, je jasné, že jakýkoli harmonogram následujících dní není k dispozici. Zatím.

Platnost uložené stránky vyprší: 28. 3. 2024 13:05:23