Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website O Stralmanovi vím. Nevím, odpovídal zmatený Woywitka a hlídal si klobouk

O Stralmanovi vím. Nevím, odpovídal zmatený Woywitka a hlídal si klobouk

Na hlavě klobouk pro nejlepšího hráče týmu, na tváři úsměv, který hovoří za vše. Nikdo jiný v kabině se tak krásně netvářil. Broadway Hat tentokráte připadl obránci Jeffu Woywitkovi. Ten proti Anaheimu dal svůj první gól za Rangers. Byla to zároveň jediná trefa Jezdců v základní hrací době. „Určitě je to dobrý pocit,“ řekl Jeff Woywitka po utkání přítomným žurnalistům o svém výkonu. Na ledě strávil přes deset minut. „Je to opravdu dobrý spoluhráč, bude se nadále zlepšovat,“ pochválil svého svěřence trenér John Tortorella. Woywitka zvážněl až v době, kdy se ho jeden z novinářů zeptal, zda slyšel zvěsti o podpisu dalšího beka Antona Stralmana. On totiž jeho příchod ještě není oficiálně potvrzen.

Případ Stralman

Organizace Rangers mlčí, jako když se zeptáte jistého českého politika na kauzu Promopro. Už i holubi v Central Parku si mezi sebou šíří zprávy o tom, že Anton Stralman podepsal roční kontrakt na 900 tisíc dolarů. Stralman je také podle všeho stále ve Švédsku. Trenér Tortorella po utkání přiznal, že vedení vede jednání s pětadvacetiletým obráncem. Okamžitě dodal, že neví, v jakém jsou stadiu. „Vím, že s ním mluví,“ pokrčil jen Torts rameny.

Jeff Woywitka řekl serveru nhl.com, že o údajném Stralmanově podpisu slyšel před zápasem, ale při samotné hře na příchod konkurenta prý nemyslel. Nicméně, v kabině se ho pak ptal ještě jednou reportér The New York Times, zda o příchodu mladého Švéda věděl už před soubojem s Anaheimem, a odpověď byla opačná. Možná v návalu pozitivních emocí. Pak se na téma Stralman rozpovídal o malinko víc. „Bude to dobré,“ zareagoval klasicky na dotaz o důsledcích podpisu. „Je to součást byznysu. Tak to chodí.“


O Wolskim více dnes, další bez pokroku

Wojtek Wolski si v utkání proti Anahemu obnovil zranění třísel. Samozřejmě, bylo jen velmi těžké předpovídat, jak na tom útočník bude a zda zvládne další zápas proti Montrealu. Bližší informace se k nám do Evropy dostanou v průběhu dnešního večera. Bohužel, absolutně nic nového není u Marca Staala a Mikea Ruppa. Druhý jmenovaný prý vůbec nebruslí. „Lékaři se nyní snaží přijít na to, co by měl dělat. Myslím, že v průběhu dalších dní se k nám dostane více informací,“ řekl John Tortorella.


Gáborík nám to konečně ukázal

Rodák ze slovenského Trenčína má za sebou náročný zápas. Po celou dobu jeho trvání po hrací ploše doslova létal. Bohužel, žádná z jeho šancí se neujala. Všechno si ale vynahradil v nájezdech, ve kterých rozhodl o triumfu svého týmu. Přitom nájezdy nejsou zrovna jeho silnou stránkou. Do utkání vstoupil Marián Gáborík s tím, že z devatenácti penaltových pokusů v NHL dokázal proměnit jen dva. Kvůli zranění Wojteka Wolského byl na nájezdy včera nominován. „Je připraven udělat další krok. Dnes byl naším nejlepším ofenzivním hráčem,“ měl jasno Tortorella a poslal Gáboríka do akce.

Slovenský ostrostřelec předvedl nádherný nájezd a rozjásal vyprodanou halu. „Byl jsem rád, že jsem tu šanci dostal. V minulosti jsem moc příležitostí kvůli svým statistikám neměl.“ Nezapomněl ale zmínit Henrika Lundqvista, jenž dal Rangers opět „šanci na vítězství“. „Hank je jedním z nejlepších gólmanů pro nájezdy, ne-li vůbec nejlepší. My víme, že když nikdo neskóruje v prodloužení, tak v nájezdech máme větší šanci na vítězství než soupeř, protože máme Hanka. Dneska to zase ukázal,“ pochválil Gáborík Lundqvista.

Sám švédský brankářský mág si v utkání vedl nadmíru dobře. Konečně dovedl Rangers k výhře v Madison Square Garden. „Domácí výhra je pro mě velkou úlevou. Myslím, že jsem předváděl svou hru, především v prvních šesti sedmi zápasech, ale když se nevyhrává, nabízejí se různé otázky. Jde o vítězství. Hodně pro mě znamená, že jsem dneska klukům pomohl k triumfu. Byl jsem na sebe dost naštvaný, když jsem dovolil Selannemu skórovat, ale pak se skvěle předvedl Gaby. Je to skvělý pocit,“ vyjádřil se Lundqvist.

Platnost uložené stránky vyprší: 29. 3. 2024 03:32:17