Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Dale Weise si řekl o místo v sestavě. V ohrožení je Erik Christensen

Dale Weise si řekl o místo v sestavě. V ohrožení je Erik Christensen

Rangers odehráli v noci ze středy na čtvrtek svůj první přípravný zápas. Jejich soupeřem bylo New Jersey a hrálo se na stánku Times Union Center, což je domov farmářského týmu Ďáblů. Ti nakonec v utkání zvítězili 2:1 po prodloužení. Ani jedna z těchto informací však není příliš důležitá. Podstatou přátelských duelů před sezonou je kromě formování jednotlivých řad především testování hráčů, kteří bojují o základní sestavu. Mezi tyto hokejisty letos patří zkušení borci i nadějní mladíci. Kdo z nich oslnil a komu se příliš nedařilo?
Mezi nejviditelnější hráče na ledě patřil Dale Weise, jenž se popral, několikrát vystřelil a hlavně vsítil vyrovnávací branku. Vedle Brandona Dubinského a Artěma Anisimova rozhodně nezklamal. Weise v minulé sezoně desetkrát oblékl dres Jezdců a na farmě v Hartfordu patřil k nejlepším. To mu ale nestačilo. Přes léto viditelně zesílil a v prvním přípravném duelu ukázal, že se s ním musí počítat. „Dobře pro něj,“ pokyvoval po utkání hlavou trenér mužstva John Tortorella, jenž své svěřence nesledoval ze střídačky, ale z tribuny. Prý kvůli lepšímu výhledu.

„Myslím, že v boji o místo v týmu jsem toho zatím ukázal víc než minulý rok,“ prohlásil 23letý Weise. „Vedle Artieho [Artěm Anisimov] a Dubiho [Brandon Dubinsky] se mi hrálo dobře. Dokázal jsem, že umím hrát na jakémkoliv postu. Nejsem jen hráč do čtvrté řady. V minulém roce jsem za Rangers odehrál deset zápasů. Byla to skvělá zkušenost. Myslím, že někteří ji podceňují. Mně dala hodně. Už jsem poznal ostatní kluky a vím, jak to chodí. Proto nemám důvod být nervózní.“

Dařilo se i Seanu Averymu, který nastoupil v jedné lajně s Johnem Mitchellem a Jonathanem Millerem. Kanadský bouřlivák sympaticky napadal a zajistil mužstvu dvě přesilové hry. „Myslím, že Sean po celý zápas velmi dobře forčekoval,“ uznal hlavní kouč Blueshirts. „Hnal se i do útoku, i když z toho nebylo moc šancí. Rozhodně byl dnes součástí naší nejlepší řady. Žádný jiný útok nebyl v jednotlivých střídáních tak vyrovnaný.“

Překvapením byl v pozitivním slova smyslu výkon teprve 19letého Dylana McIlratha. Urostlý obránce sice začal poněkud vlažně, ale s přibývajícími minutami se rapidně zlepšoval. Ke konci utkání byl dokonce nejlepším bekem Jezdců na ledě. McIlrath předvedl přesně to, co umí nejlépe – hrál jednoduše a tvrdě. Zklamáním nebyl ani výkon Tima Erixona a Brendana Bella. Michael Del Zotto, jenž se chce vrátit do základní sestavy Rangers, udělal jednu hrubku, ale jinak odehrál slušný zápas.

Carl Hagelin, Christian Thomas, Shane McColgan a Ryan Bourque. Ti všichni si nevedli špatně a určitě si zaslouží odehrát ještě alespoň jeden přípravný duel. To samé platí pro brankáře Cama Talbota, který dokázal nepozorným fanouškům přivodit dojem, že Henrik Lundqvist odchytal celý zápas. Talbot, jenž se v nadcházejícím ročníku nejspíš popere o místo jedničky Connecticutu s Chadem Johnsonem, čelil 23 střelám New Jersey, přičemž inkasoval jen jednou. Při některých jeho zákrocích se navíc doslova tajil dech.

Největším zklamáním úvodního přípravného utkání Jezdců byl jednoznačně výkon Erika Christensena, který byl prakticky neviditelný. „Erik, moc se nepředvedl,“ hodnotil výkon svého svěřence John Tortorella. „Ale byl to první přípravný zápas, takže nechci nikoho příliš vyzdvihovat ani příliš kritizovat.“ Pokud však bude Christensen ve svém nevýrazném výkonu pokračovat, základní sestava Blueshirts se mu vyhne hodně velkým obloukem.

Platnost uložené stránky vyprší: 29. 3. 2024 14:03:57