Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Místo tréninku cesta domů. Zdravotní stav Marca Staala se nelepší

Místo tréninku cesta domů. Zdravotní stav Marca Staala se nelepší

V neděli Rangers prozradili, že Marc Staal se potýká s následky otřesu mozku, který utrpěl v únorovém duelu s Carolinou. Kanadský bek se tak nezapojil do prvního zápasu tréninkového kempu newyorského klubu. Kouče Johna Tortorellu to ale příliš netrápilo. „Dělá pokroky,“ uklidňoval novináře. V pondělí však Staal ani nevyjel na led a byl rovnou poslán domů. Bolest hlavy v žádném případě neustoupila.
„Vážně se necítil dobře,“ přiznal Tortorella. „Je to dost znepokojivá situace. Uvidíme, jak se bude cítit zítra. Určitě to prodiskutujeme, tím si buďte jistí. Chceme pro něj to nejlepší.“ I přes nepříznivý vývoj událostí ale hlavní trenér Blueshirts věří, že Staal stihne přípravu v Evropě: „Ještě pořád máme čas. Doufám, že nějaké zápasy za oceánem odehraje. Teď musíme být trpěliví. Uvidíme, jak se to vyvine.“

Staal patří ve svých 24letech k pilířům manhattanského mužstva. V minulé sezoně odehrál 77 zápasů, v nichž nasbíral 29 bodů (7+22), 50 trestných minut, 140 hitů a osm kladných bodů v hodnocení pobytu na ledě. Zároveň se stal asistentem kapitána a při časté absenci Druryho to byl společně s Ryanem Callahanem právě on, kdo komunikoval s novináři a reprezentoval tým navenek.

Jezdci v létě podepsali lukrativní smlouvu s hvězdným Bradem Richardsem. Tento kontrakt jim má společně s dospívajícími mladíky zajistit světlé zítřky. Bez klíčového beka týmu to ale může být problém. Na druhou stranu je to šance pro ostatní. Pokud Staal nestihne začátek základní části (a že to není nereálné), otevře se více prostoru pro Michaela Del Zotta, Tima Erixona, Pavla Valentěnka nebo Brendana Bella.

Platnost uložené stránky vyprší: 16. 4. 2024 18:28:43