Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Blogaři představili své adepty pro volbu v prvním kole

Blogaři představili své adepty pro volbu v prvním kole

Čím více se blíží vstupní draft, tím více informací se objevuje z různých zdrojů. Před pár dny vám bylo představeno 15 potenciálních možností pro volbu v prvním kole. Tento týden se pak začali množit články, které tento soupis výrazně konkretizovali, a také drobně doplnily.

Jeden z nejspolehlivějších zdrojů Steve Zipay z Newsday.com dnes ráno přišel z informací, že dres Jezdců s 11 na zádech v noci z pátku na sobotu oblékne jeden ze šestice Niklas Jensen, Boone Jenner, Mark Scheifele, Zach Philips, Matt Puempel nebo v poslední době strmě stoupající Tyler Biggs, jež se objevuje ve spekulacích ohledně Jezdců teprve pár dní. K těmto jménům pak Zipay doplňuje:“ano není zde Mark McNeil, ale většina odborníků očekává, že na 15. pozici již nebude k dispozici“.

Jesse Rubenstein z blogu The Prospect Park píše: „Většina lidí věří, že centr je ta pozice, která je nejproblémovější v systému Jezdců, ale ono je třeba se dívat minimálně 2 roky dopředu a nikoliv na problémy v letošním přípravném kempu“. Právě proto se domnívá, že Sather spolu s Clarkem budou vybírat z pravých křídel a zde zmiňuje potenciální hráče Jesnesa a Biggse u nichž se shoduje se Zipayem a dále doplňuje Fina Armiu, Slováka Jurča, Američana Rattieho nebo Švéda Rakella.

Ze soupisu dává nejmenší šanci Rattiemu, a k němu doslova píše: „ Ty Rattie je druhý Ryan Callahan, což je pěkné, ale proč vybírat jeho klon, když už je v organizaci originál“. Joel Armia pak dle něj není špatný hráč, ale defenziva není na potřebné úrovni. Jurčo pak hraje QMJHL, z níž Sather nerad draftuje hráče a nedá se čekat, že z ní vybere první a jedinou vyšší volbu v draftu. Rakell by připadal v úvahu při výměně dolů a zisku volby na začátku druhého kola. Jensen by pak měl být k dispozici, na 15. místě jako pojistka.

Největší šance pak dává americkému obrovi Tyleru Biggsovi, dokonce ho ve svém článku přirovnává k výběru Marka Messiera z roku 1979. Dále pak na jeho adresu poznamenává:“představte si dvojici Kreider-Stepan a vyjde vám nedostatek tvrdosti, tu dodá právě Tyler“. Dokonce se v jeho hodnocení objevuje spojení této trojice jako budoucí první řady týmu.

Biggs je opravdu hráč, jež má velký potenciál stát se silovým útočníkem pro první dvě formace a je jen otázkou zda ho dokáže naplnit. Pokud ano nemusí být daleko od reality přirovnání k Milanu Lucicovi z Bostonu. Biggs se stal vůdcem všech týmů, v nichž nastoupil a to i proto, že se neváhá zastat svých spoluhráčů.

V podobném duchu ikdyž výrazně opatrnějším se vyjadřuje na blogu The New York Rangers Kevin DeLury:“Kapitán amerického výběru hraje opravdu jako rozený silový útočník, který je schopen dostat puk přes obránce a jít důrazně do branky soupeře. Má velmi tvrdou střelu a nebojí se shodit rukavice“.

Dalším, kdo zveřejnil jména potencionálních adeptů, je Jeff Chow z blogu Nyrnation. Ten opět uvádí podobně jako Zipay dvojici z Oshawy Boone Jennera a Niklase Jensena dále Marka Scheifeleho a odchyluje se u dvojice Mark McNeil a Jonathan Miller. A naopak je jediným, který ve svém seznamu nemá Tylera Biggse.

Kdo však nakonec bude onou první volbou, si budeme muset počkat, až na noc z pátku na sobotu.

Platnost uložené stránky vyprší: 19. 4. 2024 02:55:50