Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Blueshirts odstartují příští sezonu ve Švédsku

Blueshirts odstartují příští sezonu ve Švédsku

Ten, kdo bude chtít na začátku příštího ročníku vidět Rangers poprvé v akci, nemine ho výlet do Švédska. Tam totiž newyorský klub oficiálně odstartuje sezonu 2011-12. Ve Stockholmu se 7. října nejprve střetne s Los Angeles, načež ho den poté prověří hokejisté Anaheimu. Čtvrtým týmem, který čeká cesta do Evropy, bude Buffalo. To si zahraje v Helsinkách a Berlíně.

Jezdci tak budou jediní, kteří nebudou muset cestovat. Obě utkání totiž odehrají pod střechou stockholmské Globe Areny. Ostatní mužstva – Kings, Ducks a Sabres – čekají duely ve dvou evropských metropolích, Helsinkách a Berlíně. Zápasu nejslavnější hokejové soutěže světa se tak dočkají hned tři evropské státy.

„Chceme zájem o NHL šířit po celém světě a zápasy základní části v Evropě jsou důležitou částí našeho snažení,“ prohlašuje Don Fehr, výkonný ředitel NHLPA. „Jsme nadšení tím, že můžeme nabídnout evropským fanouškům utkání, ve kterých figurují nejlepší hokejisté z jejich zemí. Budou to památné duely.“

Pokud jde o slavnější newyorský klub, na jeho soupisce se v současnosti nachází pouze jediný Švéd, Henrik Lundqvist. Existuje ale možnost, že dres Rangers oblékne v příštím ročníku univerzitní talent, Carl Hagelin. Skandinávští fanoušci navíc mají v oblibě norského útočníka Matse Zuccarella, který se před odchodem za moře stal nejužitečnějším hráčem švédské Elitserien.

Jezdci tak podniknou už čtvrtou výpravu na starý kontinent. V roce 1959 sehráli exhibiční zápasy v Německu, roku 1993 zase ladili formu na novou sezonu v Londýně, kde se dvakrát střetli s Torontem. První oficiální zápas základní části NHL si ale Rangers schovali až na rok 2008, kdy se v Praze utkali s Blesky z Tampy, přičemž v obou utkáních se radovali z vítězství.

Nechť je stejně úspěšná i budoucí výprava Blueshirts do Evropy.

Platnost uložené stránky vyprší: 18. 4. 2024 11:24:03