Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Rangers budou bojovat o Stanley Cup!

Rangers budou bojovat o Stanley Cup!

Po houknutí závěrečné sirény v zápase mezi Rangers a Devils nebyly na tvářích vítězných Jezdců vidět oslavné grimasy, nýbrž tiché uspokojení. Svěřenci Johna Tortorelly totiž museli počkat na výsledek utkání Hurricanes, kteří by v případě úspěchu vystrnadili Blueshirts z posledního postupového místa do play-off ve Východní konferenci. Úspěch se ale nedostavil. Carolina svůj poslední a nejdůležitější zápas základní části nezvládla a s Tampou prohrála 2:6.

Před samotným duelem v Raleighu přitom většina hokejové veřejnosti favorizovala domácí Hurikány, kteří v šesti předešlých utkáních ztratili jediný bod s celkovým skóre 22:10. Ačkoliv Lightning měli obdobnou formu, už jim prakticky o nich nešlo. Z pátého místa ve Východní konferenci se nemohli posunout nahoru ani dolu.

V samotném souboji klubů Jihovýchodní divize to však byla právě Tampa, která udeřila jako první, když se dorážkou prosadil Dominic Moore. Domácí v červeném se snažili o odpověď, ale tím zároveň otevřeli soupeři vrátka v obraně, čehož dokázal využít Vincent Lecavalier a Steven Stamkos. Během necelých sedmi minut v první třetině tak dostalo carolinské tažení do play-off obrovskou ránu.

Tu v polovině utkání ještě rozšířil Brett Clark, jenž stál na konci úspěšné souhry – 4:0. Poklidný závěr se však nekonal a hokejisté Blesků i fanoušci Jezdců si ještě prožili několik horkých chvilek. Tu první jim svým gólem naservíroval veterán Cory Stillman ve dvojnásobné přesilovce, načež ho zhruba jedenáct minut před koncem třetího dějství napodobil Chad LaRose .

V 56. minutě si za vražení na hrazení šel odpykat svůj trest Dana Tyrell a Hurricanes měli možnost postoupit do závěrečného tlaku, který ještě umocnili odvoláním gólmana. Tento tah jim ale i přes četné šance nevyšel, neboť ještě dvakrát inkasovali. Otevřený hokej plný šancí zkrátka lépe zvládli hosté z Tampy, kteří vysokou výhrou 6:2 darovali newyorským Rangers poslední postupové místo do vyřazovacích bojů.

Tam Jezdci v prvním kole narazí na silný Washington, který ovládl tabulku Východní konference o bod před Philadelphií. Zajímavé je, že svěřenci kouče Tortorelly mají v letošním ročníku s Capitals kladnou bilanci tří výher a jediné porážky s celkovým skóre 17:6. Ne nadarmo se ale říká, že play-off je zcela jiná soutěž. Nyní budou mít Rangers čas na odpočinek, po němž bude následovat příprava na boje s Washingtonem, jenž newyorský klub vyřadil před dvěma lety.


Sestřih utkání: Carolina Hurricanes – Tampa Bay Lightning

Platnost uložené stránky vyprší: 29. 3. 2024 07:34:08