Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Callahan je mimo hru se zlomeným kotníkem

Callahan je mimo hru se zlomeným kotníkem

Tak sladká byla výhra nad Bostonem, tak hořký je jeden z následků. Organizace New York Rangers oznámila, že útočník Ryan Callahan má zlomený kotník a je mimo hru na dobu neurčitou. „Nic dobrého. Budeme to muset vyzkoušet proměnit v něco, co pomůže týmu v tomto kritickém období. To je způsob, jakým k tomu budeme přistupovat. Mohlo by to náš tým povzbudit,“ řekl trenér John Tortorella. Callahan bude týmu chybět v posledních dvou zápasech, přičemž Blueshirts ještě nemají jistý postup do play-off. „Je to velká ztráta, budeme hrát pro něj,“ pokrčil smutně rameny Gáborík. Tým se teď musí maximálně semknout a vybojovat to, co si New York City zaslouží, tedy postup mezi šestnáct nejlepších týmů zámořské National Hockey League.
Bojovat o postup do vyřazovací části není nic jednoduchého samo o sobě, Jezdcům při tom bude navíc chybět velmi důležitý hráč. „Je to jeden z nejlepších hráčů v týmu a je to obrovská ztráta. Musíme hrát pro něj a pokusit se dojít tak daleko, jak jen to bude možné. Snad nám v této sezoně ještě pomůže,“ doufá Marián Gáborík.

Ryan Callahan si zlomeninu kotníku přivodil, když zblokoval střelu slovenského obra Zdena Cháry. Stalo se to jen pár okamžiků po tom, co Michael Sauer vstřelil čtvrtý gól Rangers a poslal svůj tým do vedení. Pro Callahana je to druhá zlomenina v sezoně. V prosinci v Pittsburghu si zlomil ruku, když zblokoval střelu Krise Letanga. Chyběl pak v devatenácti zápasech.

„Je to něco, na co jsme ale zvyklí. Po celou sezonu jsme se potýkali se zraněními,“ podotkl Tortorella. Týmu z Manhattanu se letos skutečně zranění nevyhýbají. Callahan a Chris Drury utrpěli hned několik „velkých“ zranění. Alex Frolov je mimo hru do konce sezony kvůli kolenu. Gáborík, Prospal, Staal, Biron, Christensen, Fedotěnko a Boogard také zmeškali velké množství zápasů ze zdravotních důvodů.

Chris Drury, jenž je mimo hru od 3. února po operaci kolena, v posledních několika dnech bruslil a kouč Tortorella zmínil, že by se mohl vrátit k týmu, možná už dnes. „Cally je moc důležitý. Jako člověk, jako hráč. Je to lídr v organizaci. Bude se nám po něm stýskat. Hraje ve všech situacích. Je to moc velká ztráta,“ nechal se slyšet Drury.

Místo spekulací o délce Callahanovy absence řekl John Tortorella, že do sestavy se v roli útočníka vrátí Matt Gilroy. Ten byl v posledních šesti zápasech vedený jako zdravý náhradník. Gilroy je sice v týmu jako obránce, ale do té doby než vstoupil na bostonskou univerzitu, tak hrál na postu útočníka.

Nicméně, všichni jsou si vědomi, že nikdo nemůže dokonale nahradit Callahana. Svou roli sehraje kolektivní úsilí. „Je to opravdu velká část týmu a bude hodně chybět. Jsme z toho docela špatní. Nesmíme nad tím ale takhle přemýšlet. Čekají nás dva důležité zápasy. Musíme se na ně připravit,“ řekl další útočník Wojtek Wolski.

Platnost uložené stránky vyprší: 19. 4. 2024 02:26:55