Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Lundqvist pomáhal při All-Star Game měnit historii

Lundqvist pomáhal při All-Star Game měnit historii

Utkání hvězd pro sezonu 2010/2011 už je minulostí. Vyvrcholení očekávané akce se v Raleigh zúčastnili také dva hráči New York Rangers – gólman Henrik Lundqvist a obránce Marc Staal. První jmenovaný předvedl v brance dobrý výkon a dokonce se stal součástí historické události. Druhý v pořadí si snad poprvé v životě vyzkoušel, jak se hraje v jednom týmu spolu s bratrem Ericem. Oba ale museli překousnout, že jejich tým, tým kolem „domácího“ Erica Staala, prohrál s celkem detroitského veterána Nicklase Lidströma poměrem 10:11.

Utkání All-Star Game opět jasně dominovala ofenziva. Padlo jedenadvacet branek z celkových jedenadevadesáti střel. Henrik Lundqvist strávil na ledě celkem osmnáct minut a šestatřicet vteřin, přičemž čelil čtrnácti střeleckým pokusům hráčů soupeře. Tři prošly za jeho záda. Měl třetí nejlepší procentuální úspěšnost ze šesti brankářů, kteří zasáhli do hry. Ve třetí třetině se olympijský vítěz zapsal do historie.

Tým Nicklase Lidströma dostal výhodu trestného střílení. A významný okamžik byl na světě. Poprvé v historii Utkání hvězd byli fanoušci svědky samostatného nájezdu. V brance Henrik Lundqvist, u puku Matt Duchene. Coloradský útočník měl smůlu. Švédský brankář předvedl parádní zákrok. „Wow, vypadá to, že jsem součástí historie,“ usmíval se po utkání Lundqvist. „Víte, já se snažím dělat vždy totéž, když je nájezd. Snažím se být trpělivý a nechat soupeře udělat první krok.“

V týmu Erica Staala se představil též Marc Staal. Na ledě strávil sedmnáct minut a vytvořil obrannou dvojici s pittsburghským Krisem Letangem. Ačkoli se u All-Star Game na obranu nebdá, jistě Marca netěšilo, že během prvních dvou třetin nashromáždil čtyři minusové body. Nejhorší číslo ze všech. V poslední třetině číslo zlepšil na přijatelnějších minus dva.

Marc vystřelil jednou na brankou lidströmova týmu a byl jedním z pěti hráčů – vyjma gólmanů – kteří nezaznamenali žádný bod. Po zápasu mladší ze Staalů přiznal, že hrát s Krisem Letangem bylo neobvyklé. „Bylo to trochu zvláštní a neobvyklé, ale byla to zábava,“ komentoval spolupráci Marc Staal.

Platnost uložené stránky vyprší: 28. 3. 2024 23:11:30