Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website „Doufal jsem, že vyrovnají,“ vtipkoval Tortorella

„Doufal jsem, že vyrovnají,“ vtipkoval Tortorella

Skoro jako by se hráči dohodli a udělali to svému trenérovi naschvál. John Tortorella před utkáním s Vancouverem rozhlašoval na všechny strany: „Musíme dávat víc gólů, protože tenhle zápas rozhodně nevyhrajeme 1:0.“ Zápas pak snad ani nemohl skončit jinak, než právě tímto rozdílem.

On to řekl i vám?“ divil se po zápase Brandon Dubinsky před novináři. „Nám to před utkáním říkal taky.

Tisková konference po utkání snad ani nemohla vypadat jinak. Tortorella nakráčel s úsměvem mezi žurnalisty a hned na úvod řekl v narážce na svá předzápasová prohlášení: „Teď to od vás asi schytám, že? Abych se tomu vyhl, tak jsem se raději modlil, aby vyrovnali a my vyhráli 2:1 v prodloužení.“ Sálem se rozlehl smích, že nebylo slyšet slova.

Ale tak vážně. Strašně rád vezmu svá slova zpět, to vám tedy řeknu,“ dodal už vážněji trenér Blueshirts. „Už v minulých zápasech jsme bránili dobře, teď jsme v tom jen pokračovali. Kromě pár minut ze začátku a potom několika v závěru jsme bránili perfektně, po většinu zápasu neměli téměř žádné šance. Boylova lajna spolu se Staalem a Girardim dokázala úplně vymazat Sediny, odvedla fantastickou práci. Nejen při bránění ve vlastní třetině, ale i při forčekingu a držení puku v útočném pásmu. Ovšem dobře bránil celý tým. Líbí se mi, že každý odvádí svou práci, dělá takové ty malé věci, kterých si třeba ani nevšimnete, ale ony potom rozhodují utkání.

Tortorella se také vyjádřil k současné šestici beků: „Neustále se zlepšují. Hodně jsem sledoval McDonagha a hrál velmi dobře, postupně mu roste sebevědomí a je to znát. Nejvíc zásluh si samozřejmě připisují Danny (Girardi) a Marc (Staal), protože hrají proti nejlepším hráčům soupeře, ale nemůžeme zapomínat ani na ostatní beky, protože ti také nastupují proti velmi dobrým hráčům.

Dobrá nálada Tortorellu opustila jen na chvíli, a to když se vyjadřoval k nečistému zákroku Burrowse, který před bránou sekl Staala mezi nohy, avšak rozhodčí vyloučili pouze obránce Jezdců za následné oplácení. „Je to hrozné, že takový nebezpečný zákrok nebyl potrestán. Rozhodčí mi řekli, že nic neviděli. Já ale nechápu, jak něco takového může uniknout dvěma chlapům, z nichž jeden stojí v rohu jen pár metrů od incidentu a druhý je ve středním pásmu. Oplácení Staala už samozřejmě viděli, tak to bývá. Ale řeknu vám, kdybych já byl na jeho místě, tak také oplácím. Pokusil bych se mu (Burrowsovi) zlomit kotník nebo něco takového.

Platnost uložené stránky vyprší: 28. 3. 2024 12:37:06