Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Rangers jdou do souboje s Devils s respektem

Rangers jdou do souboje s Devils s respektem

Dnes odstartují hokejisté Rangers třízápasový trip po hřištích soupeřů. Začnou v Newarku proti New Jersey Devils. Tímto zápasem Jezdci udělají tečku za rokem 2010, protože další utkání v Tampě je na programu až v roce příštím.

Na první pohled se může zdát, že Newyorčané by neměli mít se soupeřem žádný problém. Devils jsou nejhorším týmem celé ligy. Z pětatřiceti zápasů vykřesali jen dvacet bodů. Ďáblové zatím vstřelili nejméně branek ze všech týmů zámořské ligy a prohráli posledních pět zápasů. Přesto nějaké podceňování nečekejte. „Do zápasu s Devils jdeme připraveni. V každém zápasu chceme odvést tu nejlepší možnou práci,“ řekl trenér John Tortorella.

V kabině Rangers vládne dobrá nálada. Šest různých hráčů vstřelilo branku proti Islanders a Rangers slavili výhru 7:2. Hned dvanáct hokejistů Blueshirts zaznamenalo v zápasu proti velkému rivalovi alespoň bod. Skvěle se zadařilo spolubydlícím z cest Mattu Gilroyovi a Brianu Boylovi. První jmenovaný se postaral o dva góly, druhý měl po utkání na kontě tři body.

Na úterním tréninku se Gilroy dočkal velké pochvaly od kouče Tortorelly a také řekl, že Michael Del Zotto, jehož místo v sestavě zaujal právě Gilroy, by možná potřeboval strávit nějaký čas na farmě. „Gilly vypadá hodně pohodově. Doufejme, že mu to vydrží. Byl dobrý v ofenzivě i v defenzivě,“ řekl na adresu Gilroye John Tortorella.

Michaela Del Zotta tak dnes v sestavě znovu neuvidíme. Dokonce nebyl k vidění ani na včerejším tréninku. Dostal kortizon pro zmírnění bolestí žaludku. Zpátky v tréninku by však měl být brzy. Na současnou situaci nahlíží Del Zotto co možná nejpozitivněji. „To jsou překážky, které jsou normální. Je to součást učení. Pomáhá to k tomu, aby ze mě byl dobrý hráč,“ sdělil Michael Del Zotto novinářům.

Kromě Matta Gilroye zaujal svým herním projevem také nováček Mats Zuccarello. Za sebou má dva zápasy, ve kterých získal jeden bod za asistenci. Vytvořil však také řadu jiných šancí pro sebe i pro spoluhráče. Překvapil kreativní hrou. Sám Tortorella už několikrát upozorňoval na Zuccarellovu herní inteligenci, teď v něm možná uvidí i důležitou součást týmu pro druhou část sezony.

„To je to, čím jsem žil od doby, co jsem v létě podepsal smlouvu: že budu mít reálnou šanci zahrát si v této lize. Teď, když jsem toho dosáhl, chci u týmu zůstat co nejdéle. Dostal jsem se na nejvyšší možný stupeň a chci na této úrovni bojovat dál,“ usmíval se nadšený Nor.

Zatímco v pondělí proti Islanders hrál Zuccarello na levém křídle vedle Dereka Stepana a Mariána Gáboríka, o dnešním složení útoků ještě není jasno.

Zdroj: rangers.nhl.com
Platnost uložené stránky vyprší: 16. 4. 2024 07:55:17