Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Gáborík, Drury a Prospal na delší dobu mimo hru

Gáborík, Drury a Prospal na delší dobu mimo hru

Přímo hororové rozměry měl pátek pro hokejisty Rangers. A to nejen ve smyslu předváděné hry v prvních dvou třetinách utkání s Torontem, ale zejména ohledně zpráv o zdravotním stavu hráčů. Marián Gáborík a Chris Drury ze zápasu předčasně odstoupili, Václav Prospal se zase dozvěděl nové nepříznivé skutečnosti o stavu svého kolena. Právě český útočník je na tom nejhůře. Ani po dvou týdnech klidu se nic nezměnilo a bolesti v koleni, které Prospala trápí už od loňského prosince, neustoupily. Jediným řešením tak je rozsáhlá operace, kterou dvojnásobný vítěz mistrovství světa podstoupí v úterý. Pokud by vše šlo dobře, mohl by se snad Prospal vrátit k hokeji ještě letos. Pokud ne, je možné, že pro zkušeného 35letého borce skončila sezóna a tím pádem nejspíš i kariéra v NHL.
Na začátek letošní sezony rozhodně nebude v dobrém vzpomínat Chris Drury. Je to přesně pětadvacet dní, co si v tréninkovém zápase při blokování střely zlomil ukazováček na levé ruce. Následně ostřílený útočník dostál své pověsti neúnavného bojovníka a vrátil se na led dříve, než se původně očekávalo. Drury stihl strávit na ledě 9 minut a 11 vteřin, než si v polovině utkání zlomil znovu ten samý prst. Podle vyjádření Johna Tortorelly se nejedná o obnovení předchozího zranění, ale o novou zlomeninu na tom samém prstu. Léčba bude tentokrát podle prvních odhadů komplikovanější a zabere okolo šesti týdnů, což by pro lepší představu znamenalo 18 vynechaných zápasů.

Z trojice zmiňovaných hráčů je na tom nejlépe Marián Gáborík, který má „jen“ vyhozené rameno a jeho rekonvalescence se odhaduje na 2-3 týdny, tedy 6 až 10 zápasů. Nejlepší střelec Jezdců z minulé sezony zranění utrpěl ve druhé třetině, když jej nevybíravě narazil na hrazení Colby Armstrong. Hráč Toronta dostal za svůj zákrok menší trest. Marc Staal po utkání právě tento okamžik popsal jako moment, kdy se zbylí hráči Rangers zdravě naštvali a zvýšeným nasazením dokázali srovnat skóre.

Příští zápas čeká Blueshirts v pondělí proti Coloradu a trenér John Tortorella dle svých slov věří, že už bude mít k dispozici dalšího zraněného – Erika Christensena. Ten poslední dny laboruje s nataženými třísly a podle svých slov se stále necítí dobře a nemůže ani trénovat. Jeho start proti Lavinám je tak velmi nejistý i přesto, že se dá očekávat velký tlak na jeho co nejrychlejší návrat do sestavy.

Ať to s Christensenem dopadne jakkoliv, je téměř jisté, že se v pondělí dostane do sestavy Todd White, který se do nominace pro první tři utkání nevešel. Pokud by Christensen nemohl nastoupit, musel by být povolán další hráč z Hartfordu. Největším kandidátem je Mats Zuccarello Aasen, který ale dosud v AHL příliš nezáří (jeden gól ve třech zápasech), případně Dale Weise. Naopak zpětné povolání Tima Kennedyho do prvního týmu se příliš neočekává, neboť by 24letý hráč musel být nejprve zapsán na re-entry waivery. Pokud by o něj některý z klubů NHL projevil zájem, měnil by Kennedy dres a Rangers by mu navíc až do konce sezony hradili půlku platu.

Naopak téměř s jistotou lze předpokládat, že velkou porci prostoru v příštích týdnech dostane lajna Dubinsky-Anisimov-Callahan, která v tomto složení téměř jistě povýší na první formaci. Oproti tomu se dá jen spekulovat nad tím, nakolik se zranění podepíší na výkonech Jezdců. Jedná se na jednu stranu (především v případě Gáboríka) o velké oslabení, zase ale mohou dostat více prostoru další hráči. Pokud se někteří ukáží v dobrém světle, nemusejí zranění pro Rangers znamenat jen samá negativa.

Platnost uložené stránky vyprší: 18. 4. 2024 05:56:39