Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Gáboríkův start na olympiádě se komplikuje

Gáboríkův start na olympiádě se komplikuje

Slovenský národní tým by mohl na olympijském turnaji ve Vancouveru utrpět velkou ztrátu, neboť Marián Gáborík stále není připraven nastoupit. Nejproduktivnější Slovák v NHL se zranil 9. února na dopoledním tréninku newyorských Rangers, kde se nešťastně střetl s Henrikem Lundqvistem.

Švédská reprezentační jednička zasáhla nejlepšího kanonýra Jezdců svou bruslí do pravého kolena, nad kterým má Gáborík hlubokou řeznou ránu, jež se musela zašít 21 stehy. „Když zůstal na ledě ležet, myslel jsem si, že si ze mě dělá srandu,“ prozradil Lundqvist pro agenturu AP. „Pak jsem ale zjistil, že ho moje brusle trefila do kolene. Doufám, že bude v pořádku.“

Rangers od tohoto incidentu odehráli tři zápasy, avšak Gáborík se krátce představil jen v jednom. Na ledě Pittsburghu si zahrál pouze čtyři minuty a dvě sekundy. Podle vlastních slov ještě necítil v noze sílu.

Stejný problém trápí 28letého útočníka i na olympiádě. „Jedná se o hlubokou ránu, v podstatě to jde až do svalu,“ přiblížil zranění lékař slovenského týmu Dalimír Jančovič pro server iDnes.cz. „Děláme, co se dá, ale léčba se nedá moc urychlit. Hlavní je teď klid, chce to čas.“

Gáborík tedy určitě zmešká úvodní duel svého týmu s Českou republikou. Vůbec jistý není ani jeho start proti Rusům o den později. Zdravotní problémy mají i další hráči slovenské reprezentace, Marián Hossa a Miroslav Šatan. „Už začínáme uvažovat i o tom, že za ně povoláme náhradníky,“ nešťastně konstatoval trenér Ján Flic.

Křídlo New York Rangers nasbíralo v letošním ročníku NHL 69 bodů (35+34) v 58 utkáních a v kanadském bodování severoamerické soutěže drží osmou příčku. Jeho případné další zdravotní komplikace děsí i fanoušky Jezdců, jejichž oblíbený tým má bez Gáboríka jen minimální šance na play-off.

Platnost uložené stránky vyprší: 19. 4. 2024 02:33:40