Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Kde je chyba

Kde je chyba

Že je tenhle tým měkký je slyšet z různých stran už od začátku sezóny, ale že se nechá takto zastrašit, zmlátit a ještě prohraje? Ano to je ten „slavný“ tým Jezdců z New Yorku. Noční zápas byl vrcholem, prohrát utkání pouze proto, že je soupeř silnější a zastraší naše ovečky. Jak může dávat Gáborík branky, když kolem něj celé utkání jezdí Carcillo s rudýma očima bouchne do něj, kdy se mu zlíbí? A co na to naše sestava, až na Averyho pouze kouká a bojí se. Ale proč?

Protože v tomto týmu je tak málo hráčů schopných se postavit tvrdosti nebo se dokonce poprat pro svůj tým, že to až někdy připomíná soubor baletek tančících Labutí jezero. Proč jsou ve třetí a čtvrté řadě hráči jako Boyle, Higgins nebo Lisin a kde je ten náš „bijec“ Brashear, když hrajeme zrovna proti Philadelphii?

Ano namítnout, že je zraněný je možné, jenže pak tedy nechápu, proč není na listině zraněných a naše vedení nepovolalo místo něho bijce ze záložního týmu. Proti soupeři jako je Phila je potřeba mít v týmu více hráčů schopných vrátit tvrdost, pak by si Carcillo jen stěží dovolil ke Gáboríkovi to, co dnes v noci a Marián by nemusel shazovat rukavice sám, čímž ukázal, že není srab, ale dostal pořádně naloženo. A odplata…… Jak to má být, ukázal bijec Washingtonu před pár dny, když doslova vlétl na soupeře místo nachystaného Ovečkina.

Tento tým je prostě špatně složen a to hlavně co se tvrdé hry a případných potyček týče. Na co nám je Kotalík, když neumí bránit a hrát tvrdě? Přece aby zabíral v prvním týmu místo pro Danea Byerse, který už letos ukázal, že umí být prospěšný. Podobně by se dalo smýšlet i o dalších výše zmíněných hráčích.

Kotalík měl už dávno putovat do Hartfordu, aby si vzpomněl na svá slova z léta, že hráč jeho kalibru nemůže jít pod cenu. On by to nevydržel a odešel do KHL a alespoň by nezabíral 3 mil. z platového stropu. Proč už dávno nebyl vyměněn Higgins, třeba za šesté kolo draftu? Takových otázek je spousta a odpověď je jednoduchá: Sather a možná i Tortorella.

Pokud chceme být úspěšní, potřebujeme silové křídlo, schopné hrát hokej, v případě potřeby i v první řadě a přitom dokázat umravnit soupeře. Příkladem by mohl být Clowe ze San José Sharks nebo Lucic z Bostonu. Dále si prohlédněme naši obranu, kde se poprat snad nikdo ani neumí. Ano, i v obraně nám chybí tvrďák schopný se poprat, Lundqvist by mohl vyprávět. Že není kde takové hráče brát? Ale je,podívejme se jen na farmu do Hatrfordu a místo nefunkčního Brasheara, povolejme jednoho z dvojice Soryal či DiDiomete a dejme jim šanci se ukázat a prát se, když bude potřeba. Horší než "Brash" to nebude. Do třetí řady k Averymu a Anisimovi postavme Byerse. A v obraně zkusme Pottera, který umí hrát tvrdě.

Sestava by pak mohla vypadat třeba takto:


Prospal-Dubinsky-Gáborík
Lisin-Drury-Callahan
Avery-Anisimov-Byers
Soryal(DiDiomete)-Christensen-Voros

Rozsíval-Staal
Girardi-DelZotto
Potter-Girloy

Určitě takto složený tým nebude horší, naopak bude mnohem bojovnější, nebude se bát soupeře, který se ho pokusí zastrašit. Nebudeme se muset koukat, jak se pere Gáborík nebo jak nám soupeři zajíždějí do Henrika. Výše zmínění nám pak budou moci dělat radost lepšími výkony, na které se budou moci soustředit v klidu, bez trpění provokací soupeřů.

Platnost uložené stránky vyprší: 28. 3. 2024 22:13:58