Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Zraněními sužovaní Rangers postrádají druhého střelce

Zraněními sužovaní Rangers postrádají druhého střelce

Náš dnešní článek je překladem z hokejového serveru www.nhl.com. Autorem původního textu je známý hokejový analytik a žurnalista Dan Rosen. V následujících řádcích a odstavcích se zamýšlí nad tím, co je hlavním důvodem zhoršených výkonů Jezdců v poslední době a kdy tato herní a výsledková krize začala. Celý článek je také obohacen o názory trenéra Johna Tortorelly, a tria „Rangerů“ - Lundqvista, Gáboríka a Reddena. Pokud se chcete tyto a ještě další informace ohledně současné situace v týmu dozvědět, rozhodně čtěte dále.
Odpusťte newyorským Rangers jejich frustraci, ale oni opravdu necítí, že by v posledním měsíci hráli tak špatně, jak napovídá jejich bilance.

Po startu 7-1-0 díky sedmizápasové vítězné šňůře mají Blueshirts bilanci pouze 4-8-1. Naposledy prohráli 4:2 v úterý v noci s Washingtonem. Jezdci vystřelili pouze dvacetkrát, a ačkoli čelili jen šestadvaceti střelám, inkasovali čtyřikrát.

Ještě se dokázali vrátit do zápasu, když ve třetí třetině při přesilové hře vyrovnal Marián Gáborík, ale ztráta Reddena vyústila ve vítězný gól Matta Bradleyho necelých pět minut před koncem zápasu.

„Tohle nás potopilo.“ řekl brankář Rangers Henrik Lundqvist. „Za způsob, jakým jsme hráli ve třetí třetině, jsme si zasloužili minimálně srovnat stav zápasu, pokud ho rovnou nevyhrát. Nevytáhl jsem na konci velký zákrok. To je docela frustrující. Je to hodně těžká prohra.“ Rangers měli takových zápasů během třináctizápasové šňůry více, jako například prohru 3:2 v Minnesotě, nebo porážku 5:4 po prodloužení v Montrealu.

Také měli pár zkažených utkání, kupříkladu prohru v MSG s Atlantou 5:3 nebo výprask 4:1 ve Vancouveru. To vše pak vyústilo v domácí prohru se San José, po které se Jezdci vydali špatnou cestou.

Během těchto zápasů se shodně opakoval jeden problém.

„Naše největší potíž je samozřejmě v tom, že jsme nezískali žádného druhého střelce,“ řekl kouč John Tortorella. „Nejsme dostatečně kreativní.“

Cestou ven z největšího problému Rangers v minulé sezóně byl pravděpodobně příchod Tortorelly a jeho systém agresivního napadání, který Rangers nyní hrají. Nedostatek vstřelených gólů však tento tým postihl znovu.

Během této třináctizápasové šňůry dalo dohromady patnáct hráčů jen třicet branek (2,31 na zápas). Jezdci měli večery, kdy se radovali čtyřikrát, nebo pětkrát, ale měli také dny, kdy vsítili pouze dvě nebo méně branek. To se stalo dokonce v osmi případech.

Gáborík, který dal v úterý v noci oba dva góly a vyhoupl se tak již na patnáct branek (s Ovečkinem nejvíce v lize), vstřelil během posledních třinácti utkání devět branek, ale zbytek týmu přispívá pouze sporadicky.

Aleš Kotalík má pouze jeden gól v posledních deseti zápasech. Sean Avery se gólově neprosadil od 12. října, kdy vstřelil dvě branky proti Torontu. Před zlomeninou ruky se Brandon Dubinsky mezi střelce nezapsal deset utkání a do doby před otřesem mozku se kapitán Chris Drury trefil mezi tyče pouze dvakrát.

Chris Higgins má pouze dvě přesné trefy a Ryan Callahan jen o jednu víc. Nováček Michael Del Zotto začal dobře – dal čtyři góly v prvních devíti zápasech, ale v následujících dvanácti mačích se již trefit nedokázal. Stejně tak si Václav Prospal připsal jen jeden gól a celkem pět bodů za posledních děvět utkání.

„Dostáváme se do šancí, ale myslím, že se musíme pokusit více držet na puku v útočném pásmu,“ řekl Gáborík. „Chceme to. Jen možná naše hokejky držíme až příliš křečovitě.“

Starý problém se vynořil právě v úterním zápase, když Jezdci bojovali se střelbou na bránu.

Za poslední čtyři zápasy si připsali přesně sto šestatřicet střeleckých pokusů a k tomu jen šestašedesát projektilů ve třech zápasech předchozích. A brankáře Capitals, Semyona Varlamova dokázali prověřit pouze dvacetkrát – z toho pouze jedenáct střel na něj mířilo za prvních čtyřicet minut hry.

„Myslím, že hodně akcí zastavili již před zavezením puku do pásma,“ sdělil Wade Redden v jednom z rozhovorů. „Začíná to již od samého začátku tím, že dáme dobrou přihrávku, dopravením puku do útočného pásma a nebo také napadáním. Není to jen o střelbě, kterou akci zakončujete v posledním momentě. Musíme jen zjednodušit některé věci, abychom si pro sebe vytvořili lepší šance.“

Tortorella řekl, že forčekink, který je pravděpodobně klíčovým komponentem jeho agresivního systému, je neúplný.

„Jediná věc, o kterou se snažíme, je pracovat na zdokonalení napadání,“ řekl kanadský trenér. „Leckdy to děláme a jindy to zase nesplňujeme.“

Jezdci mají ve středu volno, ale i přesto budou mít dva dny trénink, kvůli přípravě na další zápas. V sobotu totiž doma přivítají Floridu.

Jistě se pokusí zapomenout na svou frustraci a zlepšit se.

„Musíš být pozitivní a musíš věřit, že se to otočí,“ řekl gólman Henrik Lundqvist. „Některé večery jsme dokázali urvat velká vítězství (výhra 2:1 v Ottawě) a potřebujeme jen více takových zápasů v řadě, abychom se opět chytli. Teď jsme opět tam, kde jsme začínali. Je však důležité, abychom neměli příliš negativní myšlenky.“

Zdroj: www.nhl.com
Platnost uložené stránky vyprší: 29. 3. 2024 16:11:42