Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Higgins protrhl střelecké trápení, přesto Jezdci neuspěli

Higgins protrhl střelecké trápení, přesto Jezdci neuspěli

Blueshirts nedokázali ve Vancouveru zvítězit od roku 1997 a na této nelichotivé sérii nic nezměnili ani v utkání hraném z úterý na středu. Vyrovnaný zápas mezi Jezdci a zraněními sužovanými hráči Canucks nakonec v poslední třetině rozhodla branka Ricka Rypiena. Rangers může těšit pouze skutečnost, že Chris Higgins konečně dokázal protrhnout svou střeleckou smůlu a skórovat. Krom toho se ale utkání může pochlubit i neobvyklou potyčkou, při níž se do sebe během přerušení pustilo přes patnáct hráčů obou týmů.
První dějství bylo skoupé na zajímavé momenty. Hrálo se sice ve slušném tempu, oba týmy se snažily napadat rozehrávku soupeře, ale obránci byli pozorní a ve spolupráci s dobře se vracejícími útočníky nepovolovali útočícímu mužstvu žádné velké šance. Na dlouho jedinou výjimkou byl únik Ryana Callahana při vlastním oslabení. Americký útočník ale nedokázal protrhnout svou střeleckou smůlu – neskóroval už sedm utkání v řadě.

Na první velkou šanci na druhé straně si museli diváci počkat až do 19. minuty - a to se k ní domácí dostali ještě trochu se štěstím. Tísněný Wade Redden nedokázal vyhodit z obranné třetiny, puk u mantinelu zachytil Ryan Kesler a jeho střelu Henrik Lundqvist pouze vyrazil před sebe, kde číhal Mikael Samuelsson. Bývalý hráč Rangers dokázal prostřelit svého krajana v brance Blueshirts a Vancouver se mohl po první třetině těšit z vedení 1:0.

V 27. minutě mohl vyrovnat Chris Higgins, který se ocitl s pukem na holi sám před Raycroftem, avšak domácí brankář se proti němu vytáhl skvělým zákrokem. Černá série bez vstřeleného gólu amerického útočníka, který tentokrát nastupoval v první formaci po boku Gáboríka a Prospala, tak stále trvá už od začátku sezony. Malé vzrušení o chvíli později způsobil Kesler, který placírkou krásně umístil puk za Lundqvistova záda, ale branka dosažená tímto způsobem samozřejmě nemohla být při hokejovém zápase uznána.

Ve 43. minutě to halou jen zahučelo, když Mathieu Schneider napřáhl od modré čáry a jeho střela proletěla skrz houštinu těl a zastavila se až na tyči. O dvě minuty později vzplály na ledě vášně, při přerušení během střídání došlo k hromadné potyčce zhruba osmnácti hráčů obou týmů, přičemž nejaktivnějšími aktéry šťouchanice byli Dane Byers a Kevin Bieksa, u nichž to celé začalo.

Když už to vypadalo, že se hráči uklidnili, došlo k dalšímu incidentu přímo na střídačkách. Shane O´Brian za pomoci hole začal ze střídačky Canucks pošťuchovat Seana Averyho sedícího na kraji střídačky Rangers. Známý bouřlivák si to nenechal líbit a hokejku soupeřovu hráči sebral, přesto rozhodčí ocenili jeho nižší aktivitu při celém incidentu. A tak poté, co se po velmi dlouhé prodlevě začalo znovu hrát, měli Rangers výhodu jednoho hráče na ledě k dobru.

Nedisciplinovanost domácích málem hned po pár vteřinách ztrestal Aleš Kotalík, jenže jeho střela od modré se odrazila pouze od tyče. Avšak pak již mohla přijít velká chvíle Chrise Higginse. Toho krátce před koncem přesilové hry našel v ideální pozici před brankou Brandon Dubinsky a letní posila z Montrealu mohla konečně oslavit první gól v regulérním zápase za Rangers.

Jenže vyrovnaný stav trval jen do 49. minuty, kdy nejlepší hráč z pole v utkání Ryan Kesler projel podél mantinelu skrz celé obranné pásmo Jezdců a ještě zvládl poslat na milimetr přesnou přihrávku na najíždějícího Ricka Rypiena, který střelou zblízka do horního růžku překonal Lundqvista. Krátce na to byla třetí třetina podruhé na delší čas přerušena, tentokrát se tak stalo kvůli výměně plexiskla, které svou tvrdou střelou rozbil Mathieu Schnieder.

Možný tlak v poslední desetiminutovce si zkazili Jezdci svou nedisciplinovaností, za kterou je navíc v 55. minutě potrestal pojišťovacím gólem Samuelsson. A opět v tom měl prsty Kesler. Naopak ve špatném světle se předvedl Matt Gilroy, který nedůslednou prací před brankou značně usnadnil Samuelssonovi dorážku. Jezdci poté sice nesložili zbraně, avšak domácí obrana ve spolupráci s jistým Raycroftem dokázala odolat jejich nájezdům. Naopak trpkou porážku Blueshirts zpečetil v závěru gólem do prázdné branky Henrik Sedin.

Platnost uložené stránky vyprší: 19. 4. 2024 04:27:36