Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Hluboká krize pokračuje, Rangers znovu neskórovali

Hluboká krize pokračuje, Rangers znovu neskórovali

Mužstvo Rangers je v nejtěžší krizi letošní sezóny. I přes přeházení útoků a návrat Paula Mary a Henrika Lundqvista se Jezdcům nepodařilo v New Jersey střelecky prosadit a prohráli už popáté v řadě. Ještě horší však byla předvedená hra bez jakékoliv jiskry v útoku, zato s notnou dávkou zmatků v obraně. Přechod do ofenzivy se většinou skládal z nahození puku, Devils se prakticky neocitli pod větším tlakem a jejich brankář Clemmensen si připsal relativně snadný shutout. Nejotřesnější byly jako vždy přesilové hry Blueshirts, při nichž byl jako obvykle často blíže ke vstřelení branky soupeř.
Na rozdíl od předzápasových předpokladů nakonec za Devils nastoupil obránce Colin White a hned v první minutě šel po faulu na Žerděva na trestnou lavici. Tragičnost přesilovky Jezdců však záhy připomněl faul Näslunda, který zastavoval ofenzivní snahu soupeře hákováním. Domácí se v úvodu zápasu do tlaku nedostávali, o něco nebezpečnější byli i díky další početní převaze Jezdci. Až ve 12. minutě po zazmatkování dua Rozsíval-Staal za brankou se před Lundqvistem ocitl zcela osamocený Madden, švédský gólman však bravurně vyřešil jeho pokus i následný nepříjemný závar před svým brankovištěm. Obránce Erik Reitz se poté pustil do své druhé bitky ve třetím zápase v dresu Rangers, tentokrát proti Clarksonovi.

I druhou třetinu zahájili Blueshirts v přesilovce, místo myšlenek na vstřelení gólu se však jako obvykle strachovali, aby sami neinkasovali: Maddenův samostatný únik naštěstí skončil ránou mimo. Až při hře 5 na 5 se hned po vyhraném buly dostal k nebezpečné střele Žerděv, ale rozezvučel jen tyč Clemmensenovy brány. V dalším pěstním souboji uštědřil Orr Ruppovi parádní k. o., ale Jezdce ani to neprobudilo. O chvíli později totiž našel Martin skvělou přihrávkou volného Eliáše a jen fantasticky rychlé přemístění Lundqvista zabránilo úvodnímu gólu.

K němu vedla až spolupráce dvou bývalých hráčů Rangers v čase 28:00. Brendan Shanahan poslal puk od zadního mantinelu před bránu, kde se na něj po několika odrazech poněkud zmatený Lundqvist jen díval, a Bobby Holík měl i díky nedůrazu Rozsívala mimořádně snadnou pozici – 1:0. Hned vzápětí Devils předvedli, jak se má sehrát přesilovka: střela od modré a dorážky zblízka, po nichž se prosadil Parise – 2:0.

Snahu Rangers o srovnání ve třetí třetině mohl záhy zmrazit Michael Rupp poté, co vysoké nahození nepochopitelně přelobovalo obránce Girardiho. Rupp však tváří v tvář Lundqvistovi napálil puk do tyče. Zoufalství Blueshirts vyvrcholilo v polovině závěrečné části, jak jinak než při další trapné přesilové hře. Místo zamknutí soupeře do jeho obranného pásma se puk po její značnou část pohyboval na polovině Jezdců, což vyústilo v hákování Reddena. Další trest pro Sjöströma pak dokonce znamenal situaci 5 na 3, kterou však Devils nevyužili. Namísto závěrečného náporu se v další vyložené příležitosti před Lundqvistem zjevil Patrik Eliáš a při pokusu o power play se do prázdné branky trefil Parise – 3:0.


Asi jediný světlý moment zápasu pro fanouška Rangers: perfektní úder a vítězná bitka v podání Coltona Orra


Henrik Lundqvist dělal, co mohl, ale vítězství sám zařídit nemůže. Při prvním gólu navíc sám poněkud zaváhal


Aaron Voros uprostřed jednoho z mála závarů před Clemmensenem


Eriku Reitzovi souboj s Clarksonem příliš nevyšel


První útok tentokrát vytvořila nejzkušenější trojice Gomez-Drury-Näslund, k úspěchu to bohužel nevedlo


Symbolické úvodní buly mezi hokejky Eliáše a Druryho hodil Willie O`Ree, první černošský hokejista v NHL

Platnost uložené stránky vyprší: 28. 3. 2024 19:31:36