Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Rangers vstupují do jubilejní sezóny

Rangers vstupují do jubilejní sezóny

Ano, letos uplyne přesně 75 let od prvních vystoupení newyorských Jezdců v National Hockey League. S jakými vyhlídkami jdou Blueshirts do tohoto mimořádně významného ročníku? Přes léto se v klubu podle očekávání odehrály významné přesuny. Základním kamenem změn byl nástup nového realizačního týmu. Z funkce generálního manažera musel odstoupit slavný Neil Smith a nahradil jej možná ještě slavnější a snad i lepší bývalý manažer Edmontonu Oilers Glen Sather. Na postu hlavního kouče vystřídá nevýrazného Johna Mucklera další dlouholetý Olejář Ron Low.
Glen Sather sice nerozhazoval milióny, přesto se mu podařilo ulovit několik slibných posil. Trumfem číslo jedna by měl být příchod Marka Messiera. Právě od něj všichni očekávají, že převezme roli vůdce celého mužstva a vytáhne klub po třech téměř trapných letech zpátky do playoff, kam Rangers vždy patřili. Mezi třemi tyčemi ke změnám pravděpodobně nedojde. Do Atlanty odešel Milan Hnilička. Mike Richter se bohužel stále zotavuje z operace kolena a v říjnu už nenastoupí. Úlohu jedničky tedy převezme Kirk McLean. Na lavičce by se měli střídat slabší gólmani z farem - J.-F. Labbe, J. Holmqvist, V. Jeremějev nebo J. Labarbera. Slabinou týmu bude zřejmě defenzíva. New York sice získal z New Jersey vynikajícího Vladimira Malachova, který utvoří první obranný pár spolu s Brianem Leetchem, ztratil však mimo jiné Mathieu Schneidera, Kevina Hatchera a ve čtvrtek také Stéphana Quintala. Otázkou je, nakolik se prosadí Brad Brown nebo nadějný nováček Mike Mottau. Pravidelně by měli nastupovat Sylvain Lefebvre a Kim Johnsson, nad zbytkem obrany ale visí otazníky. Bojovat o místo v sestavě budou zkušený Rich Pilon, již zmiňovaní Brad Brown a Mike Mottau, Jason Doig a řada dalších, mezi nimi také Čech Tomáš Klouček.

Útok posílí zejména kapitán Mark Messier, úlohu bitkaře převezme Sandy McCarthy a zahrát by si měl i Michal Grošek. Mužstvo opustili mimo jiné Darren Langdon, Rob DiMaio, Alexandre Daigle. První trojice bude mít složení Adam Graves - Mark Messier - Theoren Fleury. Hlavně Fleury by se po loňském propadáku mohl opět rozehrát k vynikajícím výkonům. Druhou trojici utvoří loni snad jediná úspěšná Czech line: Jan Hlaváč, Petr Nedvěd a Radek Dvořák. Mezi Nedvědem a Messierem nikdy nepanovaly dobré vztahy, situace se však doufejme uklidnila a zatím nejsou žádné signály o odchodu jednoho z nich. Ve středu třetího tria bude pravděpodobně stát jeden z nejlepších nováčků minulého ročníku Mike York. Na levé křídlo nastoupí snad v lepší formě než loni Valerij Kamenský. Kádr Rangers je opravdu nabitý, takže na začátku sezóny těžko zjistíme, kdo se do něj dlouhodobě prosadí. Pravidelně by měl nastupovat nový "tvrďák" mužstva Sandy McCarthy. O svoji šanci se poperou centři Tim Taylor, Manny Malhotra či Derek Armstrong a křídelníci Michal Grošek, Jason Dawe nebo John MacLean. Velké naděje do budoucna vkládají Rangers do našeho Pavla Brendla. Věřme, že Rangers konečně našli sami sebe, a budou předvá dět výborný hokej s výbornými výsledky. Mark Messier slíbil fanouškům postup do playoff, náročné publikum v Madison Square Garden však svoje Jezdce určitě požene k metě nejvyšší - Stanley Cupu.

Platnost uložené stránky vyprší: 18. 4. 2024 20:34:43